Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Verschillende ziekenhuizen verbieden stoffen mondmaskers wegens “onhygiënisch”

In steeds meer ziekenhuizen in de provincie Antwerpen is het dragen van stoffen mondmaskers verboden. De mondmaskers zouden “te weinig gewassen” worden en daarom “onhygiënisch” zijn. De ziekenhuizen verplichten hun patiënten en bezoekers om chirurgische mondmaskers te dragen.

54 reacties

 • Bart Timperman

  4 dagen geleden
  De gratis stoffen maskers die we van de overheid kregen mogen maar op 30 graden gewassen worden, andere tot 40 graden en met een kookprogramma maak je de meeste maskers zelfs kapot. Met een halfuurtje een masker in gewoon warm water met zeep laten weken is meer dan voldoende voor bescherming tegen het covid virus. Veel stoffen maskers bieden ook geen bescherming tegen de micro partikels waarmee het virus verspreid word. Hou je bij een chirurgisch masker en gebruik dit ook juist dan.
 • Baldr VanHoek

  4 dagen geleden
  Grappig de reden is dat ze niet werken. Evenmin als de chirurgische mondmaskers.... maar daarvoor hadden ze besmettingen nodig natuurlijk om van een pandemie te kunnen spreken.
 • Ronald Van Beneden

  5 dagen geleden
  Geen enkel masker is uiteindelijk hygiënisch als je het constant afneemt en hergebruikt.
 • Jean Emare

  5 dagen geleden
  Zou dit eigenlijk voor de bevolking niet GRATIS moeten aangeboden worden. Ik ben niet de oorzaak van deze pandemie. En eerlijk, onze virologen en ministers zijn onbekwaam.
 • Axel Marckx

  5 dagen geleden
  Zijn we nu echt niet een beetje aan het overdrijven? Misschien moet je iedereen die een ziekenhuis binnenkomt eerst volledig uitkleden en dan een half uur onder een dettol-douche zetten. Vergeet niet dat, hoe sterieler je leeft, hoe sneller je gans je immuniteitssysteem afbreekt. Waardoor je op termijn enkel nog zal kunnen overleven als je gans je leven in een luchtdicht ruimtepak opgesloten blijft.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter