belga
Volledig scherm
© belga

Verschillende veiligheidsplannen van politie schieten doel voorbij

De lawine aan veiligheidsplannen - lokale, federale, Europese - leidt ertoe dat de politie door de bomen het bos niet meer ziet. Dat stelt Willy Brugge­man, de voorzitter van de federale politieraad, vandaag in De Standaard. Die raad staat in voor de evaluatie van de werking van de lokale én federale politie. Het Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel en de ACV-Politie zijn het met hem eens. Zij wijzen op het personeelstekort en het gebrek aan coördinatie tussen de verschillende lokale politiezones.

14 reacties

 • Victor Munster

  2 jaar geleden
  Vakbonden klagen altijd. Ze vinden namelijk dat hun leden teveel moeten werken. Er mag dan misschien een grond van waarheid in hun kritiek zitten, maar uiteindelijk is het de minister en het parket die de prioriteiten vastleggen. De eerste beslist waar de middelen naartoe gaan en de tweede beslist welke zaken ze voortaan voorrang geven of seponeren. Binnen dat kader moet de politie haar beleid uitstippelen. En de boetes voor verkeersinbreuken moet integraal naar de verkeerspolitie terug vloeien.
 • Peter Janssens

  2 jaar geleden
  De was de winkel Jambon . Nu de verkiezingen gedaan zijn komt zijn onbekwaamheid naar boven !
 • Liesbeth Tippels

  2 jaar geleden
  De politie wil veel attributen, opdat hun werk nog eenvoudiger zou worden. De politici die beslissen, denken aan de reclame die dit oplevert voor hun volgende campagne en aan hoeveel er in het envelopje gaat zitten aan het einde van de rit. Dewael, Crembo en Jambon weten van meer!
 • Bob Boomer

  2 jaar geleden
  1 baas, 1 beleid. En als je daar van afwijkt slaat elke slinger door. Ons landje is een prachtvoorbeeld van hoe het niet moet. Zie de 541 dagen dat de slinger bleef hangen.
 • Jan De Bisschop

  2 jaar geleden
  Het grote probleem: De top zijn veelal een stel hoog- en veel gediplomeerden en vaak oud-rijkswachters met een schrijnend gebrek aan veld-kennis.