Mark Baert
Volledig scherm
© Mark Baert

Verschillende klimaatmarsen in het land lokken tienduizenden jongeren de straat op, opstootje in Brussel met leden ‘Schild & Vrienden’

In diverse Belgische steden kwamen vandaag zowat 33.000 jongeren op straat om te demonstreren voor het klimaat. De spijbelende leerlingen en studenten pikken het niet langer dat de Belgische politici zich niet inzetten voor een ambitieus klimaatbeleid. Het grootste aantal deelnemers zakte af naar Brussel, voor de vierde klimaatmars op rij. In de Pachecolaan kwam het even tot een opstootje tussen een aantal manifestanten en tegenbetogers van Schild & Vrienden, die pleitten voor verdere investeringen in kernenergie. Ook in Leuven, Antwerpen, Luik en Charleroi vonden er klimaatmarsen plaats.

264 reacties

 • nancy geuens

  3 jaar geleden
  Minder in het nieuws en in de kranten zal rap opgelost zijn. En voor iedere spijbeldag een maand geen kindergeld.
 • Pieter De Ruyter

  3 jaar geleden
  Het glorie moment van Anuna De Wever,het meisje dat in een goed jaar tijd op citry-trip naar New York ging,op vakantie naar de Azoren,naar Marokko vloog (2 x zelfs),Cortina d'ampezzo,Tirol,Bretagne ... .Waarschijnlijk allemaal met de fiets en de roeiboot.Verwend rijkeluiskind met een ecologische voetafdruk om een boer van zijn paard te slaan.
 • Lode Verpoorten

  3 jaar geleden
  't Is geen wonder dat die jongeren zo reageren. Ze krijgen dit letterlijk opgevoerd in hun schoolboeken. Maar wat ik me eigenlijk afvraag: Waar in godsnaam zit die Crevits om deze jongeren tot de orde te roepen? Is de schoolplicht afgeschaft? Crevits moet op het matje geroepen worden!
 • Fredien Vandervekens

  3 jaar geleden
  Het moet Ecolo en Groen, heel arm ten moede worden ! Beginnen ze al "naieve kinderen" te GEBRUIKEN ! De "ecologisten" voeren een rare verkiezingscampagne ! Nu nog een "grot" voor de Heilige Amina construeren !
 • Marc Baeyens

  3 jaar geleden
  Worden ze het stilaan bui om te spijbelen, of beter, om te betogen. Ja, als zo zou blijven doorgaan kunnen ze ook niet naar Tomorrowland gaan volgende zomer, en zoveel meer.
 1. Staatssecretaris Dermine (PS) wil dat Europa 5.000 miljard in klimaat pompt

  Staatsse­cre­ta­ris Dermine (PS) wil dat Europa 5.000 miljard in klimaat pompt

  Net op de dag dat de Europese Unie het debat over het herzien van de nationale begrotingsregels op gang trekt, lanceert staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine een radicaal voorstel. De PS’er wil dat Europa de komende tien jaar 5.000 miljard euro in het klimaat investeert en daarvoor zelf schulden aangaat. “Als we nu niet voluit gaan, staat de geloofwaardigheid van Europa als politiek project op het spel”, zegt hij in De Tijd.
 2. Klimaat is hét thema voor volgende verkiezingen, maar er extra voor betalen zien we niet zitten

  Klimaat is hét thema voor volgende verkiezin­gen, maar er extra voor betalen zien we niet zitten

  Het klimaat is voor de Vlaming het allerbelangrijkste thema bij de verkiezingen van 26 mei. Maar er meer belastingen voor betalen, dat zien we dan weer niet zitten, net zo min als minder vliegreizen maken. Dat blijkt uit de Grote Klimaatenquête die bij 1.000 Vlamingen werd afgenomen in opdracht van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws. Een overgrote meerderheid vindt dat de huidige regeringen te weinig doen om het klimaatprobleem tegen te gaan.