Jean-Pierre Voncken en zijn dochtertje Sofie. Het meisje heeft een zware vorm van epilepsie.
Volledig scherm
Jean-Pierre Voncken en zijn dochtertje Sofie. Het meisje heeft een zware vorm van epilepsie. © Karolien Coenen

Verscheidene geldinzamelingen om boete te betalen van man die cannabisolie leverde om doodzieke kinderen te helpen

BinnenlandEr zijn de jongste dagen verscheidene geldinzamelingsacties opgestart om de boete te betalen van een man die donderdag voor de rechter moest verschijnen voor het illegaal kweken, produceren en verkopen van cannabis en cannabisolie. Met die olie hielp hij doodzieke kinderen, onder meer het Limburgse epilepsiepatiëntje Sofie Voncken (10). Zij had voor ze cannabisolie begon te gebruiken tot wel 50 aanvallen per dag. Nu heeft ze er volgens haar vader geen meer. Haar ouders en heel wat van hun sympathisanten vinden het niet kunnen dat de man een boete van 8.000 euro kreeg.

72 reacties

 • Geert Vermeiren

  4 jaar geleden
  Ouders met een ziek kind hebben gewoon geen tijd om jaren te wachten tot het gebruik van cannabis wordt goedgekeurd. In wanhoop doe je toch alles om de pijn van uw kind te verzachten. Reguliere medicijnen zijn trouwens ook niet zonder gevaar, lees maar eens op de bijsluiters!
 • guido van der smissen

  4 jaar geleden
  Hoe kan De Block deze mensen nog onder ogen komen, zij is de naam politiek er onwaardig, onbekwaam, lomp en onbeschoft
 • Lindsy houtmeyers

  4 jaar geleden
  Peter janssen dat is de nagel op de kop!!! 1 woord schandalig maar de graaiers blijve lachen voorlopig toch nog want het begint heet te worden onder hun voeten....
 • Layla Geldhof

  4 jaar geleden
  Ik heb al zoveel artikels gelezen waarbij mensen genezen en hun tumor kleiner werd door het gebruik van pure olie en.die kan de kankercellen afbreken blijkbaar.Het is al bewezen dat mensen.hun.pijnstillers sterk.afbbuwen omdat ze de pijn beter aankunnen ..en ze eten en slapen beter.Voor terminale patienten.zou dit een troost zijn.om minder pijn te hebben en dan ook echt afscheid kunnen nemen .. Morfine zou minder hard nodig zijn. Dat vermoed ik en het helpt tegen.misselijkheid tijdens chemo
 • Line B

  4 jaar geleden
  De hele medische sector is ziek! Alles draait om centen, elke overbetaalde dokter elk ziekenhuis, de patiënt is enkel nog een instrument om aan dat geld te geraken. Je kan een dokter of ziekenhuis niet serieus voor de rechter dagen als slachtoffer. Hoeveel doden vallen er niet ten gevolge van farmaceutische geneesmiddelen, die schadelijk zijn, of verkeerd voorgeschreven, of verkeerd toegediend? Oxicotine, morfine, antipsychotica, de bejaarden krijgen ze per kilo ingelepeld in ziekenhuizen!
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. Papa epilepsiepatiënte in de bres voor bereider cannabisolie: “Iemand die levens redt naar de cel sturen, voert men in Antwerpen zó de ‘war on drugs’?”

  Papa epilepsie­pa­tiën­te in de bres voor bereider cannabiso­lie: “Iemand die levens redt naar de cel sturen, voert men in Antwerpen zó de ‘war on drugs’?”

  Het Antwerpse parket heeft negen maanden celstraf geëist tegen Louis E. (65) uit Merksem, die cannabisolie bereidde voor epilepsiepatiënt Sofie Voncken (10) uit Maasmechelen. Sofies papa Jean Pierre was opgeroepen om te getuigen, maar de rechter besliste dat hij niet aan het woord mocht komen. “Héél jammer”, vindt hij. “Ik wilde de rechtbank duidelijk maken dat iemand die mensenlevens redt, niet in de gevangenis thuishoort.”