Jean-Pierre Voncken en zijn dochtertje Sofie. Het meisje heeft een zware vorm van epilepsie.
Volledig scherm
Jean-Pierre Voncken en zijn dochtertje Sofie. Het meisje heeft een zware vorm van epilepsie. © Karolien Coenen

Verscheidene geldinzamelingen om boete te betalen van man die cannabisolie leverde om doodzieke kinderen te helpen

BinnenlandEr zijn de jongste dagen verscheidene geldinzamelingsacties opgestart om de boete te betalen van een man die donderdag voor de rechter moest verschijnen voor het illegaal kweken, produceren en verkopen van cannabis en cannabisolie. Met die olie hielp hij doodzieke kinderen, onder meer het Limburgse epilepsiepatiëntje Sofie Voncken (10). Zij had voor ze cannabisolie begon te gebruiken tot wel 50 aanvallen per dag. Nu heeft ze er volgens haar vader geen meer. Haar ouders en heel wat van hun sympathisanten vinden het niet kunnen dat de man een boete van 8.000 euro kreeg.

72 reacties

 • Geert Vermeiren

  2 jaar geleden
  Ouders met een ziek kind hebben gewoon geen tijd om jaren te wachten tot het gebruik van cannabis wordt goedgekeurd. In wanhoop doe je toch alles om de pijn van uw kind te verzachten. Reguliere medicijnen zijn trouwens ook niet zonder gevaar, lees maar eens op de bijsluiters!
 • guido van der smissen

  2 jaar geleden
  Hoe kan De Block deze mensen nog onder ogen komen, zij is de naam politiek er onwaardig, onbekwaam, lomp en onbeschoft
 • lindsy Houtmeyers

  2 jaar geleden
  Peter janssen dat is de nagel op de kop!!! 1 woord schandalig maar de graaiers blijve lachen voorlopig toch nog want het begint heet te worden onder hun voeten....
 • Layla Geldhof

  2 jaar geleden
  Ik heb al zoveel artikels gelezen waarbij mensen genezen en hun tumor kleiner werd door het gebruik van pure olie en.die kan de kankercellen afbreken blijkbaar.Het is al bewezen dat mensen.hun.pijnstillers sterk.afbbuwen omdat ze de pijn beter aankunnen ..en ze eten en slapen beter.Voor terminale patienten.zou dit een troost zijn.om minder pijn te hebben en dan ook echt afscheid kunnen nemen .. Morfine zou minder hard nodig zijn. Dat vermoed ik en het helpt tegen.misselijkheid tijdens chemo
 • Line Breemer

  2 jaar geleden
  De hele medische sector is ziek! Alles draait om centen, elke overbetaalde dokter elk ziekenhuis, de patiënt is enkel nog een instrument om aan dat geld te geraken. Je kan een dokter of ziekenhuis niet serieus voor de rechter dagen als slachtoffer. Hoeveel doden vallen er niet ten gevolge van farmaceutische geneesmiddelen, die schadelijk zijn, of verkeerd voorgeschreven, of verkeerd toegediend? Oxicotine, morfine, antipsychotica, de bejaarden krijgen ze per kilo ingelepeld in ziekenhuizen!