Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Verplichte vaccinatie in zorgsector op komst: “In de zorg ben je verantwoordelijk voor anderen”

Er is een verplichte vaccinatie in de zorg op komst. Dat kondigde premier Alexander De Croo (Open Vld) aan tijdens de persconferentie na het Overlegcomité. “Het Overlegcomité heeft aan de ministers van Gezondheid gevraagd om de voorwaarden te onderzoeken die verplichte vaccinatie voor het hele zorgpersoneel mogelijk moeten maken”, klonk het.

69 reacties

 • Sam Bedfort

  2 maanden geleden
  Toen de zorgsector de zieken verzorgde in het begin waren het zorghelden. Nu zijn ze een gevaar voor de volksgezondheid. Begrijpe wie kan. De virologen zeggen dat het vaccin jezelf beschermt, De Croo dat het anderen beschermt??
 • Yannick Decorte

  2 maanden geleden
  de Code van Neurenberg!!! Iemand mee bekent?? De Conventie van Geneve?? Iemand bekent mee?? De overheden vegen er hun voeten aan, en verplichten dingen, die verboden zijn!!! Doe jullie ogen AUB eens open!!
 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  Steven Van Maroey, Zeer juist, Maar dat is altijd het probleem in België.
 • Patrick Op het Hoekske

  2 maanden geleden
  @Els Schreurs : U verwoord het prima ! Ik wil er aan toevoegen dat de het heropvoeden van politiekers onbestaande is, vanwege hun torenhoge ego en neurotische machtswellustige neigingen ! Althans niet België of andere landen. Misschien in een zeer streng regime heropvoeding kamp van Noord Korea of China ?
 • Geert Landsman

  2 maanden geleden
  Gaan er veel stoppen met werken want heel veel zijn al ziek geweest. Door wanbeleid van de politiekers. De Block en Beke zijn daaraan hoofdschuldig, haal die eens voor de rechtbank.
 1. Federale ministerraad keurt nieuwe spreidingsplan militaire kwartieren goed
  9

  Federale minister­raad keurt nieuwe spreidings­plan militaire kwartieren goed

  Het Belgische leger zal de komende jaren geen kazernes sluiten, behalve de vijf waarvan het lot reeds bij vroegere herstructureringen bezegeld werd. Wel zullen er nieuwe 'Kwartieren van de Toekomst' worden gebouwd in Charleroi en in de provincie Oost-Vlaanderen. De ministerraad heeft dat nieuwe kwartierplan van Defensie vrijdag goedgekeurd, zo maken bevoegd minister Ludivine Dedonder en Chef Defensie Michel Hofman maandag bekend.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.