Beeld ter illustratie. Zo mag het in de toekomst dus niet meer. De klant moet minimaal een chirurgisch mondmasker dragen, de kapper mogelijks zelfs een FFP2-masker.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Zo mag het in de toekomst dus niet meer. De klant moet minimaal een chirurgisch mondmasker dragen, de kapper mogelijks zelfs een FFP2-masker. © Photo News

Verplichte registratie, buiten wachten en ramen en deuren open: 9 strenge regels voor kappers

Het Overlegcomité heeft beslist dat de kappers opnieuw mogen openen op 13 februari, als de coronacijfers dan “goed genoeg” zijn. De heropening gebeurt onder uiterst strikte voorwaarden. Kappersfederatie Febelhair noemt die voorwaarden alvast praktisch en financieel moeilijk haalbaar. De Belgische Beauty Federatie (BBF) is nog scherper, die noemt de voorwaarden “absurd”.

96 reacties

 • Stijn Meyers

  1 maand geleden
  Doe alles aub terug open. Corona of niet maakt geen verschil
 • Dany Corremans

  1 maand geleden
  Haha nog effe en iedereen in zijn voertuig moet met alle vensters open rijden . Het wordt hier gekker met de dag . Nog meer reden om boetes uit te schrijven .
 • Wim De Cuyper

  1 maand geleden
  Snap Febelhair hun commentaar niet over "investeringen". 9 Regels, enkel de CO2-meter is een investering en dan nog niet een heel dure. Al de rest kost niets, maskers moesten daarvoor ook al gedragen worden. Of is dat om al te beginnen te lobbyen voor extra steun, zeg dat dan gewoon
 • Francois staen

  1 maand geleden
  openen kan niet ,veel te gevaarlijk en belachelijke regels.onze dochter heeft een schoonheids instituut ,dames komen voor lichaams behandeling , dus bij wijze van spreken ...kleren uit !! behandelen met handschoenen kan niet ! verluchten met ramen en deuren open !! na de behandeling kleren terug aan en richting dokter zeker !! Kan De Croo de druk niet meer aan ?, gaat hij Wilmés achterna ?...dan komt de volgende golf van besmettingen eraan hoor .
 • Alfons Schepers

  1 maand geleden
  Het is de kappers gegund, maar mij zien ze er nog niet. Voorlopig nog "coupe tondeuse"..!
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Twee mucomedicijnen voortaan terugbetaald: “impact op levensverwachting en -kwaliteit zeer groot”

  Twee mucomedi­cij­nen voortaan terugbe­taald: “impact op levensver­wach­ting en -kwaliteit zeer groot”

  De Mucovereniging reageert uiterst tevreden op het nieuws dat twee dure behandelingen tegen mucoviscidose voortaan terugbetaald worden. "De impact op de levenskwaliteit en de levensverwachting is zeer groot", zegt algemeen directeur Stefan Joris zaterdag. Hij verwacht dat de aandoening zo meer en meer zal evolueren naar een chronische ziekte, in plaats van een zeldzame ziekte.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo