Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Verplichte coronatest en quarantaine voor reizigers die terugkeren uit risicogebied

Het is beslist: reizigers die terugkeren uit gebieden waar verstrengde coronamaatregelen gelden, zullen zich bij terugkomst moeten laten testen en in quarantaine gaan. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). De beslissing werd genomen door de Risk Management Group, de RMG, en geldt voor de drie deelstaten, zegt Beke. De test en quarantaine echt afdwingen, is echter moeilijk, en de overheid rekent vooral op de burgerzin van de bevolking.

77 reacties

 • Rein Dox

  1 jaar geleden
  In Duitsland zijn er ook twee plaatsen in quarantaine na uitbraken in bedrijven. Duitsland is echter geen risicogebied en Spanje wel? Waar zit de logica? In Lleida Lerida) komt haast geen buitenlandse toerist, de uitbraak was in een landbouwbedrijf. Maar toch wordt heel Spanje en vooral Catalunya bekeken als besmettingshaard. Terwijl er daar aan de kust amper besmettingen waren en zijn. Duidelijk twee maten en twee gewichten. Zet dan Duitsland en Zwirserland mee op de gevaarlijke lijst!
 • JEAN-PIERRE VANDEVYVERE

  1 jaar geleden
  Beke komt hier gisteren wat vertellen op TV maar in de plaats van zijn verantwoordelijkheid te nemen schuift hij het weeral af bij de mensen. Wat voor pollitiekers zijn dat heden te dagen willen geen enkele verantwoordelijkheid meer nemen.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Die quarantaine vergoeden is een nieuw liberaal cadeautje aan de werkgevers. Anders moet die bertalen door het gewaarborgd loon bij ziekte. Een maand voor bedienden en twee weken voor arbeiders.
 • Arthur Morgan

  1 jaar geleden
  Wat zijn die politici toch goedgelovig... in de praktijk gaat nog geen 20% zich effectief laten testen, laat staan zichzelf opsluiten. De meeste gaan het gewoon compleet negeren.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Dat is hier nogal wat te zeggen met die ministers.Ze weten zij niet meer wat ze vertellen,het kan nu toch niet meer van de hitte zijn!