Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Verplicht voor elke nieuwe leefloner: contract met OCMW

Vanaf 1 september zal elke nieuwe begunstigde van het leefloon een 'geïndividualiseerd project voor maatschappelijk integratie' (GPMI) moeten ondertekenen. Dat is een contract met het OCMW dat toelaat de leefloner te begeleiden en op te volgen, maar hem ook responsabiliseert met het oog op zijn sociale en professionele re-integratie. Dat deelt minister van Maatschappelijke Integratie Willy Borsus (MR) vandaag mee.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. HET DEBAT. Moeten kinderen tussen 5 en 11 jaar gevaccineerd worden tegen het coronavirus?
  214

  HET DEBAT. Moeten kinderen tussen 5 en 11 jaar gevacci­neerd worden tegen het coronavi­rus?

  Een coronaprik voor kinderen tussen vijf en elf jaar oud zorgt voor een (ethische) discussie in ons land. Sommigen vinden dat kinderen niet moeten opdraaien voor vaccinweigeraars, anderen wijzen erop dat het vaccin ook het welzijn van kinderen ten goede komt. Wat denk jij? Moeten jonge kinderen gevaccineerd worden tegen het coronavirus? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.