Thomas (14) werd jarenlang mishandeld door zijn vader en moest van de rechter verplicht contact met hem houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas (14) werd jarenlang mishandeld door zijn vader en moest van de rechter verplicht contact met hem houden. © David Legreve

“Verplicht spelen met de man die mij sloeg, wie bedenkt zoiets?” Thomas (14) werd jarenlang mishandeld door zijn vader, maar mocht van rechter geen afstand nemen

Jarenlang leefde Thomas (14) onder het juk van een agressieve vader. “Slaan en schreeuwen, dat vond hij normaal.” Toen hij samen met zijn moeder en zus kon vluchten, dacht Thomas veilig te zijn. Tot een rechter hem verplichtte het contact met zijn vader te herstellen. Dat werd een lijdensweg. In Vlaanderen zitten honderden kinderen in dezelfde situatie als Thomas, maar hij is de eerste die naar voor treedt. “Er wordt onvoldoende naar mishandelde kinderen geluisterd.”

22 reacties

  • Sven de winne

    2 maanden geleden
    Alle gevallen zijn anders maar een rechter achter zijn "altaar"kan zich geen beeld vormen van wat er zich tussen 4 muren afspeelde,in deze digitale wereld zouden opgenomen beelden van mishandeling als bewijsmateriaal moeten kunnen gebruikt worden.
  • Christien De Waele

    2 maanden geleden
    Te gek voor woorden. Er mist iets aan de rechter zijn moreel kompas
  • steve wildemeersch

    2 maanden geleden
    Tjah als de rechter naar eigen beste vermogen oordelen, zegt dat alvast veel over de rechters en moet er misschien toch overwogen worden om rechters niet meer vast te benoemen zodat ze wat meer met de voeten in de aarde staan…
  • Emmanuel Paulus

    2 maanden geleden
    Het is een onhandige formulering van de Rechten van het Kind. Artikel 9 dat handelt dat een kind recht heeft op ouders en er alle recht van genot van heeft. Als kind is daar niets verkeerd aan. Enkel men kan het ook lezen alsof het kind een eigendom en slaaf is. Is natuurlijk haaks op de hele context dat het kind wel telt en is waar het om draait. Het beschermt enkel tegen dwang van anderen. En men negeert dan artikel 12 waar men horen naar enkel verstaat als laten zeuren en 'beter' weten.
  • Diana De Wit

    2 maanden geleden
    Die familierechter zou uit zijn functie (=misbruikte macht) ontheven moeten worden!! Ik hoop van ganser harte dat Thomas een betere toekomst tegemoet kan gaan! Sterkte jongen.
  1. Twintiger organiseerde nepreizen naar Disneyland “om begrafenis van zijn oma” te betalen: 33 slachtoffers en 10.000 euro in eigen zak
    9

    Twintiger organiseer­de nepreizen naar Disneyland “om begrafenis van zijn oma” te betalen: 33 slachtof­fers en 10.000 euro in eigen zak

    Michaël V., een 28-jarige man uit Charleroi, is veroordeeld voor het organiseren van nepreizen naar onder meer Disneyland Parijs en de kerstmarkt in Keulen. Hij ontving iedere keer het geld van zijn reizigers, maar annuleerde op het laatste moment hun tripje. In totaal maakte hij 33 slachtoffers en stak hij bijna 10.000 euro in eigen zak. De man - die naar eigen zeggen het geld gebruikte om de begrafeniskosten van zijn oma te betalen - is veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur.
  1. Rechter beslist: Vlaams Parlement moet voor Sihame El Kaouakibi twee halftijdse medewerkers aanstellen
    339

    Rechter beslist: Vlaams Parlement moet voor Sihame El Kaouakibi twee halftijdse medewer­kers aanstellen

    Het Vlaams Parlement moet voor Sihame El Kaouakibi twee halftijdse medewerkers aanstellen. Dat heeft de Brusselse kortgedingrechter beslist. De Vlaamse overheid moet een halftijdse, tijdelijke arbeidsovereenkomst aanbieden aan de twee kandidaat-administratieve medewerkers die het parlementslid had voorgedragen. Doet ze dat niet, dan moet ze een dwangsom van 250 euro per dag betalen, met een maximum bedrag van 100.000 euro.
  2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
    Jobat

    De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

    Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
  3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.