De rechtbank van Tongeren.
Volledig scherm
De rechtbank van Tongeren. © belga

Verpleegster die zwaar hulpbehoevende vrouw vergat op toilet krijgt opschorting van straf

Een veertigjarige verpleegster uit Bree, die een 83-jarige bewoonster van een woonzorgcentrum in Genk op het toilet vergat, heeft van de correctionele rechtbank van Tongeren een opschorting van straf gekregen. Het openbaar ministerie vroeg begin deze maand een gevangenisstraf van een jaar met uitstel. De verpleegster moet wel hoge schadevergoedingen betalen aan de familie van de overleden vrouw. 

17 reacties

 • Diane Van De Meirssche

  5 jaar geleden
  Inderdaad Isa Dai Een zeer terechte opmerking . Het blijft verschrikkelijk voor de overledene en haar familie. Daarentegen vergeet de maatschappij welke zware druk er op alle hulpverleners in de medische sector ligt !!
 • Danny Donckers

  5 jaar geleden
  Beroepsverbod ... ik denk dat als je sommige hier laat doen er geen verzorgend en verplegend personeel meer werkzaam zal zijn. Welke verpleegkundige heeft er nog nooit iets vergeten ? En als je dan nog te maken hebt met iemand waarop je wacht totdat ze roept of belt ... het zal sneller en vaker gebeuren dan sommige zich hier kunnen inbeelden. Er zijn er ook die hun mensen gewoon niet op toilet zetten ... dan kan je ze natuurlijk ook niet vergeten. Maar of dat beter is ...
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Waar staat ergens te lezen dat het voorval te wijten is aan onderbezetting? Nergens! Dit mag dan ook geen excuus zijn!! Of verantwoordt een hoge werkdruk verwaarlozing van mensen?
 • Lieve Vandamme

  5 jaar geleden
  Verplegenden werken steeds maar door, ze kunnen niet anders, er is veel te weinig personeel, en verplegenden hebben ook maar twee handen en twee voeten, doen hun uiterste best , maar ja, overbelast kan men wél eens iets of iemand vergeten. Héél jammer dat deze verpleegster hiervoor vervolgd werd.....
 • raymond van der craen

  5 jaar geleden
  Het probleem is een onderbezetting. Extra personeel jaagt de nu al onbetaalbare prijzen van de rusthuizen nogmaals de hoogte in. En hoorde ik de minister vandaag niet zeggen de rusthuisfactuur mag niet stijgen. Anderzijds zulke voorvallen zijn te betreuren en mogen niet meer voorvallen.
 1. Acht mensen opgepakt die ervan verdacht worden aanslag te willen plegen in ons land, jongeman met terreurplannen eerder al gearresteerd

  Acht mensen opgepakt die ervan verdacht worden aanslag te willen plegen in ons land, jongeman met terreur­plan­nen eerder al gearres­teerd

  De politie heeft acht mensen opgepakt - drie in Brussel en vijf in Antwerpen - die ervan verdacht worden een aanslag te willen plegen in ons land. Dat deelt het federaal parket mee in een persbericht. “Er waren voorbereidende handelingen”, zegt Eric Van der Sypt, woordvoerder van het federaal parket. Volgens het federaal parket moeten we de verdachten situeren in het radicaal islamistische milieu. De jongeman die opgepakt is in Eupen, is geen onbekende bij het gerecht. Hij wilde twee jaar geleden al een aanslag op de politie plegen.
 2. Bruggeling Davy (34) eindelijk vrijgelaten uit Mexicaanse cel “met zware criminelen”, familie reageert opgelucht
  PREMIUM

  Bruggeling Davy (34) eindelijk vrijgela­ten uit Mexicaanse cel “met zware criminelen”, familie reageert opgelucht

  “Haal me hier zo snel mogelijk weg.” Dat zei Bruggeling Davy Vanderhaeghen (34) tegen zijn zus toen hij haar na drie dagen in een Mexicaanse cel eindelijk kon bereiken. Eerst werd hij beschuldigd van een autodiefstal, daarna van drugsfeiten en wildplassen en uiteindelijk zou hij weerspannig geweest zijn tegen de politie. Om maar te zeggen: de man heeft er drie bewogen dagen opzitten. Hij is weer op vrije voeten, maar “hij is heel emotioneel", zegt zijn familie.
  Brugge
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Alcohol, drugs en overdreven snelheid: massale controles na Ronde van Vlaanderen

  Alcohol, drugs en overdreven snelheid: massale controles na Ronde van Vlaanderen

  De politie zal zondag massaal controleren op alcohol, drugs en overdreven snelheid na afloop van de Ronde van Vlaanderen. De organisatie verwacht die dag 1 miljoen wielerfans, onder meer in de vipdorpen langs de heuvels waar doorgaans flink gedronken wordt. “We plannen inderdaad extra controles om bestuurders onder invloed van alcohol en drugs, en snelheidsduivels, uit het verkeer te halen”, zegt Jeroen Pandelaere van de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem. “We willen iedereen een veilige Ronde gunnen en daarom zullen we meer dan anders aanwezig zijn op de invalswegen.”
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.