Jacqueline 'Jacky' De Neef, verpleegkundige in het UZ Brussel
Volledig scherm
PREMIUM
Jacqueline 'Jacky' De Neef, verpleegkundige in het UZ Brussel © Jan De Meuleneir / Photo News

Verpleegkundige Jacky (63) ging met pensioen, maar keerde terug voor tweede coronagolf: “Mijn schuldgevoel was té groot”

Met enige tegenzin en een tikje spijt zwaaide verpleegkundige Jacky De Neef (63) in oktober de intensieve zorgen af waar ze 42 jaar patiënten had verzorgd. Haar pensioen was nog niet goed en wel gestart of de tweede coronagolf brak uit. “En ik kon mijn collega’s toch niet in de steek laten?”. Haar helpende handen maken het werk voor anderen nu een pak lichter.

15 reacties

 • Patrick Mechels

  2 maanden geleden
  Enkelingen zullen dit doen, de meerderheid is blij dat ze gezond en gelukkig de pensioengerechtigde leeftijd bereiken en er hopelijk lange tijd niet meer moeten zijn. Er is meer in het leven dan zorgen voor anderen. Tenslotte ging je ook voor de poen en niet als vrijwilliger. De tijd van de nonnetjes met kost en inwoon is allang voorbij; moet ik uw gat ook vegen dokter,... Sommigen mogen blij zijn dat hun achterste van alleen sluit...
 • Angelo ledda

  2 maanden geleden
  bewijs dat de aanpak van de regering werkt .
 • Rudi Pieters

  2 maanden geleden
  Tis al ver gekomen dat de oudjes moeten terug keren het jong geweld staat blijkbaar niet te springen om verpleger te worden en sommigen maar afgeven op de oudjes chapeau voor die dame maar zo als het er nu uitziet zal het water op een eend gooien zijn
 • Eddy Wanzeele

  2 maanden geleden
  Heel mooi. Helaas heeft er blijkbaar niet iedereen er dankbaarheid voorover als ik zie hoe de steden weer zijn overrompeld. Voor zij die het wel goed doen heeft u het respect en oprechte dank u verdiend .
 • Daniel Proot

  2 maanden geleden
  Chapeau, hoedje af voor deze dame
 1. Vlaamse overwinteraars in Benidorm: “Moeten we dan in België wegkwijnen?”
  PREMIUM

  Vlaamse overwinte­raars in Benidorm: “Moeten we dan in België wegkwijnen?”

  Hoe zou het eigenlijk met de Belgen in Benidorm zijn? Zij die elk jaar onze venijnige winters ontvluchten voor de balsem van de Spaanse zon? Ze zijn met minder dan anders, in dit rare jaar, maar floreren als vanouds. "Al onze kwaaltjes verbeteren", klinkt het bij deze senioren. "Reuma, artrose, neerslachtigheid: wég. Bovendien is het hier veilig. Moeten we in België dan wegkwijnen? Gezondheid is belangrijk, maar dat gaat over méér dan corona."
 2. Vlaamse regering koopt voor meer dan 4 miljoen euro aan materiaal voor vaccinatiecentra
  5

  Vlaamse regering koopt voor meer dan 4 miljoen euro aan materiaal voor vaccinatie­cen­tra

  Vlaanderen gaat voor meer dan 4 miljoen euro medisch materiaal kopen zodat de vaccinatiecentra op tijd kunnen starten met vaccineren. Dat melden Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) dinsdag. Door de snelle ontwikkeling van de vaccins, zal Vlaanderen geen aanspraak kunnen maken op de Europese procedure voor de tijdige aankoop van het extra materiaal, zeggen beide ministers in een mededeling.
 3. Na noodkreet zoon Joachim Coens: mogen we onze jongeren nog vragen om te blijven volhouden?

  Na noodkreet zoon Joachim Coens: mogen we onze jongeren nog vragen om te blijven volhouden?

  “Ik weet oprecht niet hoelang ik dit nog volhoud.” De noodkreet van Felix Coens, zoon van CD&V-voorzitter Joachim Coens, laat niemand onberoerd. Op Twitter schrijft de student over hoe hard hij mentaal afziet van de coronamaatregelen. Dan rijst de vraag: kunnen onze jongeren een eventuele derde golf nog aan? Mogen we hen blijven vragen om te ‘blijven volhouden’? We vroegen het aan motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste van de Universiteit Gent.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama