Nadat pater Luk D. (50) in juni terugreisde naar België, werd in de Centraal Afrikaanse Republiek een klacht tegen hem ingediend wegens kindermisbruik.
Volledig scherm
Nadat pater Luk D. (50) in juni terugreisde naar België, werd in de Centraal Afrikaanse Republiek een klacht tegen hem ingediend wegens kindermisbruik. © RV

Veroordeelde pedofiele pater opnieuw verdacht van kindermisbruik

BinnenlandEen pedofiele pater die in 2012 werd veroordeeld nadat hij kinderen misbruikte in het internaat van een Gentse school, is opnieuw verdacht van kindermisbruik. Na zijn veroordeling in ons land mocht pater Luk D. (50) van de broeders Salesianen voor Caritas aan de slag in de Centraal-Afrikaanse Republiek, om er te werken met kwetsbare jongeren. Kort na zijn vertrek uit dat land, afgelopen zomer, opende het gerecht er een onderzoek. De pater wordt verdacht van misbruik van meerdere kinderen.

31 reacties

 • Els Daneels

  2 jaar geleden
  Proficiat aan de K.Kerk en dan verbaasd zijn dat de kerken leeglopen...Dít is nu zoals ze al 2000 jaar ineen zit: de mensen een rad voor ogen draaien terwijl ze misbruiken, profiteren én de les spellen. Een mannelijk machtsbastion...herkenbaar toch!!??!
 • Otto-Jan Rongewaard

  2 jaar geleden
  Yvan Lissens, het is helemaal waar wat u zegt en dit zet onze maatschappij voor een groot probleem. Echter een veroordeelde pedofiel een job geven waar hij in aanraking komt met kwetsbare kinderen en nog een machtsfunctie uitoefent ook, lijkt me niet zo'n goed idee. Ietwat boerenverstand zou wonderen doen. Mensen, kinderen of volwassenen, seksueel benaderen zonder hun instemming blijft, welke geaardheid ook, een strafbaar feit.
 • Saar Caron

  2 jaar geleden
  Yvan lissens wel deze geaardheid vraagt geen toestemming van de ander en is zeer schadelijk voor het slachtoffer. Zoals u zegt men neemt Dit niet weg, maar 1 oplossing verwijderen uit maatschappij vanwege te gevaarlijk. Geen excuses, u snapt hen nogal goed vind ik? ....
 • Frans Sels

  2 jaar geleden
  @Adriaan De Backer>>> inderdaad Adriaan,onbegrijpelijk is dit .......... Wat ik me in de eerste plaats afvraag is hoe iemand met zo een verleden nog in dienst wordt genomen door Caritas en op missie wordt gezonden...waar hij alweer met kinderen in contact komt?? Dit is de kat bij de melk zetten en Caritas draagt hierin mee een grote verantwoordelijkheid..
 • Judith Wouters

  2 jaar geleden
  pedofilie is zeker geen geaardheid. er is bij hen een probleem met gelijkwaardigheid. Zij denken hun ding kwijt te kunnen bij een kind, dat alleen kan ondergaan en er een trauma voor terugkrijgt. Het kost ook niks denken ze. Dat kan niet bij een normale volwassen partner die eist dat hierin verantwoordelijkheden worden genomen.