Een Facebookfoto die lange tijd online stond op het profiel van Calebout. Olivier en Abelmalek Boutalliss poseren samen in IS-hoofdstad Raqqa, in 2015. Boutalliss blies zichzelf datzelfde jaar op. Calebout zit nog steeds in Syrië.
Volledig scherm
Een Facebookfoto die lange tijd online stond op het profiel van Calebout. Olivier en Abelmalek Boutalliss poseren samen in IS-hoofdstad Raqqa, in 2015. Boutalliss blies zichzelf datzelfde jaar op. Calebout zit nog steeds in Syrië. © RV

Veroordeeld tot vier jaar cel, maar toch kan broer van Syriëstrijder al over 40 dagen vrijkomen

kortrijkDe broer van Kortrijks Syriëstrijder Olivier Calebout (30) heeft in de Brugse rechtbank vier jaar cel gekregen voor deelname aan activiteiten van terreurgroep IS. De rechter legde de helft van de straf met uitstel op, zodat Frederick Calebout (29) in principe binnen 40 dagen kan vrijkomen.

  1. Eén op de vijf teruggekeerde Syriëstrijders is vrouw of minderjarig
    Video

    Eén op de vijf terugge­keer­de Syriëstrij­ders is vrouw of minderja­rig

    Van alle Syriëstrijders die de afgelopen jaren teruggekeerd zijn naar ons land, is één op de vijf vrouw of minderjarig. Dat blijkt uit een update van de terreurlijst van het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse OCAD, die bevoegd minister Jan Jambon (N-VA) heeft vrijgegeven na een parlementaire vraag van CD&V-Kamerlid Veli Yüksel. De CD&V'er vraagt aandacht voor de begeleiding van die specifieke groep. Minister Jambon is het daarmee eens.