Bo Van Spilbeeck
Volledig scherm
Bo Van Spilbeeck © vtm

Verontwaardiging na open brief van studentenkring die beweert: "Geslachtsverandering kan en zal nooit genormaliseerd worden"

De beslissing van VTM-journalist Boudewijn Van Spilbeeck om voortaan als Bo door het leven te gaan, lokt heel wat positieve reacties uit. Maar niet iedereen vindt de geslachtsverandering een moedige keuze. De Antwerpse studentenvereniging KVHV hekelt "dit fenomeen" en de media-aandacht dat het krijgt. "Veranderen van geslacht kan en zal nooit genormaliseerd worden", zegt praeses Filip Brusselmans in een open brief, die voor verhitte discussies zorgt op sociale media.

373 reacties

 • Jacky Vanderplas

  5 jaar geleden
  Wat een veredering voor vrouw en kindren. En vol proppen met hormonen ,je dna blijft toch man ,wat je ook probeert spijtig allemaal op de kosten van de medeburgers .wat was dat nu weer hoeveel kinderen leven onder de armoede grens in .Belgie shaam jullie ,want ook deze armen betalen mee aan hun sexuele uitspattingen!
 • RIET HEIRMAN

  5 jaar geleden
  Iedereen kan doen wat hij of zij wil, zodra er niemand anders mee wordt geschaad, maar het is wel zo dat deze privé zaak van één bekende mens en een klein groep nog onbekende mensen tot in den treure wordt uitvergroot, tot het bijna een reclamestunt wordt, en dat is toch nergens voor nodig. We mogen ook begrip tonen voor wie met zoiets, om welke reden dan ook, wel problemen heeft.
 • Carla Van Geel

  5 jaar geleden
  Vrije mening maar ook vrije beleving! Eerst in de schoenen kunnen lopen van degenen die zomaar “veroordeeld” worden om hun vrije beleving die ze binnenin altijd voelden. Enkel om fantasietjes zal niemand een eigen lichaamsdeel laten verwijderen want vooraleer het tot dan komt is er al een lijdensweg doorgegaan. Egoïsme kan dit niet begrijpen omdat anderen niet mogen “bestaan”.
 • Jef Lois

  5 jaar geleden
  Moet iedereen dit nu goed vinden? Mag men geen andere mening meer hebben of men krijgt met afkering te maken. Niemand heeft toch gevraagd aan deze man/vrouw om dit allemaal zo in de media te brengen. Als men geen kritiek of afkeuring kan verdragen moet men dit prive houden.
 • Tijl Geens

  5 jaar geleden
  als je de volgende dag wakker wordt om vast te stellen dat je bent verleidt door een man in plaats van een vrouw dan zal je wel anders fluiten. in geen 100 000 jaar zullen heterosexuele mannen een relatie met een omgebouwde man de normaalste zaak van de wereld vinden. droom maar verder indien je dat hoopt
 1. "Mijn kinderen mogen papa blijven zeggen"
  PREMIUM

  "Mijn kinderen mogen papa blijven zeggen"

  D-Day voor VTM-journalist Boudewijn Van Spilbeeck (58), die gisteren voor het eerst publiekelijk aantrad als de vrouw die ze quasi haar hele leven heeft willen zijn. "Ik heb véél geprobeerd om toch maar niet te moeten toegeven aan het verlangen om een vrouw te zijn - ik ben als volwassene zelfs met modeltreintjes gaan spelen - maar het bleek sterker dan mezelf", aldus blonde Bo, die de hemel dankt dat haar echtgenote en hun twee kinderen meestappen in haar transgenderverhaal..
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 1. Bo Van Spilbeeck: "Ik heb al moodswings"
  Play
  Showbizz

  Bo Van Spilbeeck: "Ik heb al moodswings"

  "De effecten van de vrouwelijke hormonen zijn ongelooflijk", zegt VTM NIEUWS-journaliste Bo Van Spilbeeck, die sinds vandaag als vrouw door het leven gaat. "Ik zie dat mijn lichaam vrouwelijker wordt […], maar heb ook al moodswings", vertelt ze. "De eerste operatie is in minder dan vier weken. Daarna nog een tweede om alles een beetje goed te trekken." Nadien volgt ook een geslachtsoperatie en een borstvergroting. "Daarvoor moet ik eerst een jaar lang vrouwelijke hormonen nemen."