Natasja Van de Peppel.
Volledig scherm
PREMIUM
Natasja Van de Peppel. © Thomas Nolf

Vermoeid en vergeetachtig, nog maanden na corona: “Niemand weet hoelang we hiermee gaan rondlopen”

Coronapatiënten blijven soms nog maanden na hun besmetting met het virus vechten. De klachten kunnen zo hevig zijn dat ze hulp nodig hebben om zich te wassen of aan te kleden. Dat toont onderzoek van de UHasselt.

 1. Zoektocht met drone naar gewonde wolf levert niets op: “We denken dat het dier weer naar huis is”
  Oudsbergen

  Zoektocht met drone naar gewonde wolf levert niets op: “We denken dat het dier weer naar huis is”

  Er is de hele voormiddag gezocht naar een gewonde wolf in Oudsbergen, die eerder om 6.30 uur was aangereden aan de Weg naar Zwartberg. De politie reed er toevallig achter en zag de wolf in de berm liggen, waarna het dier weg mankte. Een warmtedrone en speurhonden vonden helaas geen wolf terug, wat er ook op kan wijzen dat het weer richting nest liep. “Op deze manier raken we al onze wolven kwijt", waarschuwt Jan Loos van vzw Welkom Wolf.
 2. Wat is er aan de hand in broeihaard Marseille? Biostatisticus Molenberghs: “Laat dit wake-upcall zijn om maatregelen na te leven”
  PREMIUM

  Wat is er aan de hand in broeihaard Marseille? Biostatis­ti­cus Molen­berghs: “Laat dit wa­ke-up­call zijn om maatrege­len na te leven”

  Marseille is momenteel dé broeihaard van het coronavirus in Frankrijk. Het toerisme dat er de voorbije maanden floreerde wordt als boosdoener aangewezen. De vreugdetaferelen na de overwinning van Olympique Marseille op Paris Saint-Germain voorbije zondag doen het ergste vrezen. “Ook in ons land speelt toerisme een grote rol in de transmissie, en ook het gebeuren na voetbalwedstrijden hebben we niet onder controle”, stelt biostatisticus Geert Molenberghs.
 1. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"

 2. Zie jij wat er scheelt met dit nieuwsanker?
  Play

  Zie jij wat er scheelt met dit nieuwsan­ker?