A. is na meer dan een jaar zoeken teruggevonden in een vluchtelingenkamp in Duitsland.
Volledig scherm
A. is na meer dan een jaar zoeken teruggevonden in een vluchtelingenkamp in Duitsland. © Repro

Vermiste kleuter na meer dan een jaar zoeken teruggevonden bij zijn ouders in asielcentrum

Een vijfjarige jongen waarvoor in oktober 2020 een opsporingsbericht was verspreid na zijn landing in Brussels Airport, is terecht. Dat meldt de federale politie. De jongen is teruggevonden in een asielcentrum in Duitsland, bij zijn ouders. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS.

6 reacties

 • Erik Mones

  1 jaar geleden
  Eind goed al goed zou ik dan denken. nu die asielaanvraag nog in orde brengen en een mooie toekomst ligt open voor die 'uk'. Daar kan geen rekening tegenop.
 • linda van branteghem

  1 jaar geleden
  De uk is op een veilige manier met zijn ouders herenigd ipv met een bootje op de woelige zee. Vermoedelijk wilden de ouders hun kind de gevaarlijke oversteek niet laten maken en hebben ze een andere oplossing gezocht. Is dit de juiste manier? Neen. Is dit de beste manier? Ja. Een leven werd gespaard. En Karin, de "uk" werdt niet uitgeleend maar gesmokkeld.
 • Jan Vervloessem

  1 jaar geleden
  Rekening van het onderzoek mag door de familie betaald worden?
 • Dirk Van den Lemmer

  1 jaar geleden
  Knap staaltje van communicatie op zijn Belgisch.
 • Peter Lejon

  1 jaar geleden
  En hoeveel duizenden euro’s heeft dat grapje ons weeral gekost? Maar voor de pensioenen is er geen geld meer.
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  4

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Het ‘Plopsa-effect’: ook management 5 andere bedrijven aangeklaagd. “Maar het is niet omdat een werknemer opstaat en luid roept, dat hij ook gelijk heeft”
  PREMIUM

  Het ‘Plop­sa-ef­fect’: ook management 5 andere bedrijven aange­klaagd. “Maar het is niet omdat een werknemer opstaat en luid roept, dat hij ook gelijk heeft”

  Terwijl (ex-)werknemers van Plopsa dagenlang hun “tirannieke en vernederende” CEO hekelden in de media, hebben ook werknemers van vijf andere Vlaamse bedrijven in alle stilte hun werkgever officieel aangeklaagd. Filiep De Ketelaere van het arbeidsauditoraat ziet een ‘Plopsa-effect’: “Sommigen vernoemen in hun klacht expliciet het pretpark en zeggen dat ze iets gelijkaardigs meemaken op hun werk.”
 3. Gezocht: vrijwilligers om met kwetsbare groepen op vakantie te trekken. “Een kind dat van vader een Jupiler-vlag meekrijgt als slaapzak, dat is toch even slikken”
  PREMIUM
  2

  Gezocht: vrijwilli­gers om met kwetsbare groepen op vakantie te trekken. “Een kind dat van vader een Jupiler-vlag meekrijgt als slaapzak, dat is toch even slikken”

  De vraag naar vakanties voor kinderen en jongeren is groter dan het aanbod. Door een teruglopend aantal vrijwilligers nijpt het vooral bij vakanties en kampen voor kwetsbare doelgroepen. Een aantal kinderen zullen niet op vakantie kunnen vertrekken, aldus Rode Kruis-Vlaanderen. “Als die kinderen je bij het afscheid met tranen in de ogen een knuffel geven, weet je waarom je het doet”, getuigt vrijwilliger Xander Cottens.
 1. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.