BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vermelding van het geslacht verdwijnt van Belgische identiteitskaart

BinnenlandDe vermelding van het geslacht zal van de Belgische identiteitskaarten verdwijnen. Daarna moet de registratie van een non-binair geslacht mogelijk worden. Dat berichten de kranten van Mediahuis.

182 reacties

 • Marc Waelbers

  1 maand geleden
  Zo veel mensen die niet weten dat er wel degelijk 3 geslachten zijn. Er worden ook intersexe kinderen geboren die beide geslachtskenmerken hebben. Leuk om gediscrimineerd te worden met een X op je pas als je in een land op vakantie gaat waar transgenders en homosexuelen gediscrimineerd worden, zoals polen en hongarije. Ik heb geen nood aan een gender op mijn pas om te weten wie ik ben.
 • Hilde Bruyninckx

  2 maanden geleden
  Zal leuk worden als er sportmanifestaties voor vrouwen of voor mannen worden georganiseerd…of gaan we dat verschil ook ineens maar afschaffen? Dit verschil wordt nu herleid tot een reden voor discriminatie, terwijl het gewoon bij iemands identiteit hoort. Ik vraag mij af hoeveel % van de mensen hier een essentieel probleem mee hebben om zo verregaande maatregelen te moeten nemen
 • Bart Timperman

  2 maanden geleden
  Buiten je naam staat er wel niet veel meer op die identiteitskaart, vraag me af wat het nut uiteindelijk nog is.
 • Kurt Vandecasteele

  2 maanden geleden
  Even nummer gaat dus niet voor een ‘x’, oneven ook niet. Misschien gaan ze werken met een cijfer achter de komma…
 • Werner Van Calster

  2 maanden geleden
  geen naam, geen adres en geen geslacht op de identiteitskaart, wat blijft er dan nog over, alleen betalen zekers?
 1. Genderneutrale voornaamwoorden? 'Hen' zal nog een jaar of twintig geduld moeten hebben
  PREMIUM

  Genderneu­tra­le voornaam­woor­den? 'Hen' zal nog een jaar of twintig geduld moeten hebben

  De Fransen hebben het aan hun baguette hangen: een nieuw voornaamwoord, gender-neutraal, en wel ‘iel’. Dat leidt tot verontwaardiging, in wat al jaren een strijd is. De goegemeente schippert tussen respect en begrip voor non-binairen enerzijds, en onverholen ergernis. Want kàn dat wel, een nieuw voornaamwoord introduceren zonder dat onze tong aarzelt? Ja, maar geef het tijd. “Reken op een overgang van 20 jaar.”