Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

"Verloven en uitgangsvergunningen strenger maken, heeft omgekeerd effect"

BinnenlandIn een opiniebijdrage in De Standaard vraagt Kristel Beyens, hoogleraar penologie aan de vakgroep Criminologie van de VUB, om het penitentiar verlof en de uitgangsvergunningen voor gedetineerden te behouden en niet te snel in vraag te stellen. Die zijn belangrijk voor de reïntegratie van gedetineerden. Het systeem strenger maken, zal een omgekeerd effect hebben en minder veiligheid bieden aan de samenleving.

79 reacties

 • Leopold Vanhoof

  4 jaar geleden
  Welk perspectief hebben de slachtoffers en hun nabestaanden, die worden nogal vlug vergeten dacht ik.
 • Eric Van Dyck

  4 jaar geleden
  Hier in de gevangenis hebben ze -rechten- ... wat met de rechten van de slachtoffers ? Maar o wee moest het een kind van een politicus of rechter zijn dat wordt misbruikt of afgemaakt door dit tuig !
 • alain lammens

  4 jaar geleden
  Als ik sommige uitspraken hoor/lees van bepaalde intellectuelen, zou men dan niet beter de gevangenisstraffen schrappen. Of deze instellingen niet meer strafinrichtingen maar retraitelocaties of bezinningsoorden noemen. Denk dat dit gepamper er beter bij past.
 • Fanni Lyband

  4 jaar geleden
  Schandalig eigenlijk. Je bent veroordeeld dus draag de gevolgen ervan en niks van even in 'verlof' mogen gaan, in gevangenis tot uw straf erop zit. Afschaffen deze privileges voor misdadigers(op gelijk welk vlak) maar ochot, ocharme, ze moeten toch weer integreren en werk vinden en (misschien) vrouw en kind terugvinden en.... opnieuw beginnen!
 • Voets Paul

  4 jaar geleden
  Man moet de gestraften nog harder straffen dat ze voelen wat ze hebben mispeuterd dan pas zal men resultaat boeken en niet met de gedetineerden te laten overlezen door onbewame psychologen en psychiaters !
 1. Station Brussel-Noord geëvacueerd vanwege gaslek, ook bus- en tramverkeer verstoord
  Play
  Schaarbeek

  Station Brus­sel-Noord geëvacu­eerd vanwege gaslek, ook bus- en tramver­keer verstoord

  Het station Brussel-Noord is kort voor de middag geëvacueerd vanwege een gaslek. Iedereen die in het station aanwezig is, kreeg de opdracht om zo snel mogelijk het station te verlaten. “We vragen aan iedereen om de omgeving te vermijden”, zegt politiewoordvoerster Audrey Dereymaeker. “Het is nog niet duidelijk hoelang de interventie zal duren maar voorlopig rekenen we op anderhalf uur.”