Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Verlinden: "Onvoldoende budget om aan hoge verwachtingen politiebonden te voldoen"

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil blijven overleggen met de vakbonden bij de politie, die woensdag een stakingsaanzegging hebben geactiveerd naar aanleiding van afgesprongen loonsonderhandelingen. "We doen er alles aan om de slagkracht van de politie te versterken", maar "er is onvoldoende budgettaire ruimte om aan de hoge verwachtingen van de bonden te voldoen", gaf Verlinden toe in de Kamer.

31 reacties

 • Bart De Groote

  1 jaar geleden
  @Dasja Vergult: Toon mij dan eens waar ik (of gelijk welke andere politiemens) in de laatste 20 jaar ook maar 1 euro opslag heb gekregen ? Ik zal het wel weten zeker, want ik werk er al 25 jaar voor. Als je zo'n onzin verkoopt dan weet ik nu al absoluut zeker dat jij er niet voor werkt, want dan zou je wel beter weten. Het helpt om over zaken te discussiëren waar je effectief iets over weet, anders kom je maar heel onnozel over.
 • Bart De Groote

  1 jaar geleden
  Daar moeten ze niet mee afkomen hoor! De politie is altijd de jos als het erop aankomt. Niet alleen al 20 jaar geen euro opslag meer, maar dan gaan ze ook nog eens aan de bestaande rechten morrelen en almaar meer taken toebedelen. Dat klopt niet. Voor mij moeten ze niet meer afkomen dat er geen budget is. We hebben gezien met Covid dat ze echt wel geld kunnen toveren als ze het echt willen. Maar daar ligt het kalf gebonden natuurlijk, dat willen...
 • Nathalie Platevoet

  1 jaar geleden
  VLD en Vivaldi geeft liever budget en geld aan de horeca, subsidiedossiers van 320.000 euro's zonder enige controle of het openen van nieuwe asielcentra. Niet aan politie, onderwijs en zorg, dit is de koers die ze varen en die is bij deze duidelijk nu voor deze die het nog niet wilden beseffen.
 • Stephan Priem

  1 jaar geleden
  Militairen zijn al altijd de goedkope werkkrachten van de overheid geweest, extra bewaking nodig, overstromingen, peacekeeper of ik heb zelf nog de boeren geholpen. Steeds onderbetaald en geen stakingsrecht, maar zolang Mevr. Kitir zoals Mr. De Croo destijds miljoenen euro's kan blijven uitdelen in het buitenland zie ik het probleem niet. Blijkbaar centen genoeg.
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  1 jaar geleden
  Hop ,was te verwachten .De Minister van Landsverdediging heeft aangekondigd dat ze eindelijk na 20 jaar loonstilstand bij defensie de wedden gaan aanpassen(zonder te zwijgen over indexsprongen) dat de politie ook ging roeren terwijl die al jaren veel meer verdienen tov militairen.Gegradueerden bij politie hebben 400€ netto meer per maand dan dezelfde gradueerde bij leger.Stefaan Vandommele schrijft hier zoals al jaren is maar militairen kunnen wel steeds gevaarliks jobs doen,Antwerpen al 6 jaar