Verlinden na rellen Brussel en Antwerpen: “Politie doet aan symptoombestrijding”

Het volksfeest na de overwinning van Marokko in de achtste finales van het WK voetbal draaide in Brussel en Antwerpen uit op rellen. In een videogesprek met HLN LIVE — dat hierboven integraal te bekijken is — bedankt binnenlandminister Annelies Verlinden (CD&V) de politie voor “een indrukwekkende voorbereiding”, maar wijst erop dat die “voor een stuk aan symptoombestrijding doet”.

242 reacties

 • Marc Baeyens

  2 maanden geleden
  En de trado-politiek van deze rood-groene Vivaldi kijkt de kat uit de boom.
 • Jos Roofthooft

  2 maanden geleden
  ik denk dat ik de volgende keer eens voor een andere partij ga kiezen
 • Raoul Rouma

  2 maanden geleden
  Moest het voor haar deur zijn , ze zou anders praten. Haar schrandere collega ondergaat ook die symptoombestrijding en daar is de politie meer dan aanwezig en worden er echte acties ondernomen, dacht dat iedereen gelijk was voor de wet? Nu is het weer aftellen tot zaterdag en bij verlies van hun ploeg gaan we weer dezelfde(erger) symptomen mogen meemaken. DOE UW JOB zou uw collega Crevits zeggen en gelijk heeft ze dit keer.
 • Luc Alen

  2 maanden geleden
  Alen Luc Alle commentaar van de voorbije dagen om deze gemeenschap in een goed daglicht te stellen zijn er aan voor de moeite. Altijd op de TV, het is een kleine minderheid die het verbrod voor de anderen, maar als men de beelden ziet op TV zijn het er vele honderden tot vele duizenden en in vele steden. 3de en 4de generatie, hebben de Belgische nationaliteit maar zijn blijkbaar nog steeds Marokkaans . Allen ondertussen terug vrij en blij en binnen drie weken met nieuwjaar terug van hetzelfde.
 • krista notelaars

  2 maanden geleden
  De rellen blijven duren nu is dat voetbal morgen weer iets anders, als ge ziet dat er met stenen op de politie word gegooid dit toont aan ze totaal geen respect hebben voor wet en orde, zij willen de baas zijn op straat.
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. Marokko stoot door op WK: relschoppers nemen volksfeest even over in Antwerpen en Brussel waarna politie waterkanon en traangas inzet
  Antwerpen/Brussel/Gent/Kortrijk

  Marokko stoot door op WK: relschop­pers nemen volksfeest even over in Antwerpen en Brussel waarna politie waterkanon en traangas inzet

  In Brussel en Antwerpen zijn gisteren meer dan 100 arrestaties uitgevoerd bij de rellen na de overwinning van Marokko tegen Spanje op het WK in Qatar. In Brussel werd de sfeer na 20 uur wat grimmiger nadat relschoppers zich onder de voetbalfans mengden. Er werd met stenen naar agenten gegooid die op hun beurt antwoordden met waterkanonnen en traangas. Ook in Antwerpen werd het waterkanon ingezet.
 3. “Zie je hoe 99 procent van ons gewoon feest”: onze reporter tussen de uitzinnige massa op de Turnhoutsebaan, die viert alsof Marokko al wereldkampioen is
  PREMIUM

  “Zie je hoe 99 procent van ons gewoon feest”: onze reporter tussen de uitzinnige massa op de Turnhoutse­baan, die viert alsof Marokko al wereldkam­pi­oen is

  Het was nagelbijten. Zowel op het veld als ernaast. Maar Marokko won én stoot door naar de kwartfinales van het WK. Onze reporter belandde middenin een waar volksfeest, tussen de feestende massa in Antwerpen. Inclusief oorverdovend trompetgeschal, pijlen Bengaals vuur en sussende buurtvaders. “Pure waanzin! Marokko schrijft geschiedenis!”