Burgemeester Catherine Moureaux (PS) trok aan de alarmbel en zat vanochtend samen met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).
Volledig scherm
Burgemeester Catherine Moureaux (PS) trok aan de alarmbel en zat vanochtend samen met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). © BELGA

Verlinden legt fusie Brusselse politiezones op tafel na schietpartijen in Molenbeek

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil bekijken hoe ze extra politiemensen naar Molenbeek kan sturen, maar dringt daarnaast ook aan op een "optimale samenwerking" van de 6.000 agenten op Brussels grondgebied. Ze legt daarbij opnieuw een fusie van de Brusselse politiezones op tafel.

17 reacties

 • Gilles Standaert

  2 maanden geleden
  Vergeet het maar Jambon kon het ook niet oplossen, niemand mag raken aan de baroniën, hopelijk is ze slim genoeg om de geldkraan toe te draaien.
 • Jan Tielens

  2 maanden geleden
  De implementatie van het Deens integratiemodel dringt zich op. Zeker in achtergestelde buurten. (zoals Molenbeek) Wat er zich vandaag afspeelt is het gevolg van decennia lang wanbeleid. (Men oogst wat men zaait) Dit is het ultieme bewijs dat het pamperbeleid van rood en groen niet werkt.
 • Marc Baeyens

  2 maanden geleden
  Een Belgische confederatie met het Brussels gewest onder curatele van de twee gemeenschappen is de enige oplossing om deze regio een goed bestuur te geven.
 • Pat Debal

  2 maanden geleden
  Jambon ging er eens de kuis in houden veel is er niet verandert ook onbekwaam
 • Rudi Geerinckx

  2 maanden geleden
  Zoals de oude Moreaux zei : het is een fait divers. Dat hebt ge als de politiek jarenlang zijn kop in het zand steekt!
 1. Negen jaar na doodslag in rendez-voushotel wordt Lommelaar (37) opnieuw opgepakt, weduwnaar gelooft niet in natuurlijk overlijden
  PREMIUM
  Lommel

  Negen jaar na doodslag in ren­dez-voushotel wordt Lommelaar (37) opnieuw opgepakt, weduwnaar gelooft niet in natuurlijk overlijden

  Bijna negen jaar nadat een 41-jarige man uit Lommel in verdachte omstandigheden overleed in een rendez-voushotel in Hechtel-Eksel, werd een 37-jarige man uit Lommel, die negen jaar geleden ook werd aangehouden, maar al snel werd vrijgelaten, opnieuw opgepakt. In het dossier zijn nieuwe elementen opgedoken. Het is in elk geval erg zeldzaam dat een onderzoek na zo’n lange periode alsnog in een nieuwe fase belandt.