Ministers van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).
Volledig scherm
Ministers van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). © BELGA

Verlinden en Van Quickenborne hebben omzendbrief over geweld tegen politie klaar

Ministers van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) hebben vandaag een nieuwe omzendbrief over geweld tegen politie naar alle burgemeesters en korpschefs verstuurd. Dat melden ze in een persbericht. Op basis van vijf verschillende pijlers verzamelt de omzendbrief, die in samenwerking met de politievakbonden werd opgesteld, alle initiatieven in de strijd tegen het geweld tegen politie.

26 reacties

 • Henri vanderhoven

  2 maanden geleden
  Alweer een zoveelste brief met loze woorden. Is al decennia zo.
 • chris adriaenssen

  2 maanden geleden
  Zouden die 2 al is niet opstappen en dat er dan nog veel mogen volgen die opstappen.
 • Marc De Metsler

  2 maanden geleden
  Tijd dat die onbekwame ministers opsodemieteren want veel blabla maar geen daden het zijn hun vrienden dat tuig Er zullen veel wakker nu hoop ik en massaal gaan stemmen voor Vlaams Belang
 • Frank Hageman

  2 maanden geleden
  Zie wat er momenteel in het land is aan het gebeuren na een voetbalwedstrijd,geen brief schrijven maar meteen ingrijpen
 • frans Venloo

  2 maanden geleden
  Zouden vandaag eens in Brussel moeten rondlopen dan zullen ze wel anders piepen Brussel hoofdstand van belgie met een reputatie van de Bronx . Schande VB kan er maar goed bij varen bij volgende verkiezingen
 1. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 2. Volgend jaar verbod op online advertenties van politieke partijen voor jongeren onder de 16 jaar?
  8

  Volgend jaar verbod op online adverten­ties van politieke partijen voor jongeren onder de 16 jaar?

  Het Europees parlement heeft donderdag gestemd over een voorstel om politieke advertenties aan banden te leggen. De Europarlementariërs zouden tegen de verkiezingen van mei 2024 politieke partijen willen verhinderen om reclame hyperdoelgericht naar potentiële kiezers te sturen op het internet. Er moet nu in ijltempo onderhandeld worden met de lidstaten en de Europese Commissie. De ngo EDRi vreest ervoor dat de regelgeving een slag in het water zal zijn.