Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Shutterstock / Stanislaw Mikulsk

Verlaging btw moet energiefactuur betaalbaar maken: alle politici beseffen dat er dringend 'iets' moet gebeuren, maar wat?

Kan een lager btw-tarief onze ontspoorde energierekeningen straks betaalbaar houden? Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) verdedigt een tijdelijke verlaging van 21 naar 6 procent, andere partijen zijn terughoudender. Een politiek overzicht. “We beseffen dat er dringend iets moet gebeuren.”

184 reacties

 • Jean Gobin

  4 maanden geleden
  zou moeten belast worden in schijven volgens het verbruik ...wie meer verbruikt een hogere schijf lijkt me het eerlijkst en zo kunnen ook de bezitters van een zwembad hun water verwarmen en filteren ...
 • Ronny Van Hecke

  4 maanden geleden
  Voor de bevolking hebben onze leiders niet over. Het gaat veeeeeel sneller als er lastenverhogingen moeten komen. Er zal opnieuw veel gepalaverd worden en het resultaat zal opnieuw niks zijn. Is steeds zo als er iets voor de bevolking moet gedaan worden.
 • Paul Boeie

  4 maanden geleden
  Mijn stoveke gaat terug in gebruik en der zal veel door de schouw gaan wat er vroeger niet doorging .
 • Carin Desmet

  4 maanden geleden
  Alle levensnoodzakelijke zou altiijd moeten 6 % btw zijn ook voeding. In buurlanden is ook 6 en 8 %. Maar hier België is btw en belastingen het hoogst wat wil regeringen, minsters en parlementsleden in overvloed elk postje 3x bezet.
 • Liliane Vervliet

  4 maanden geleden
  Alexander,de hoge prijzen van onze hoogstnodige voorzieningen zijn alarmerend .De regering boekt hier MEGA winsten met op die prijzen 21% btw te heffen,hoe durf je om te spreken over 1 miljard verlies indien je de btw verlaagt ?