Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Shutterstock / Stanislaw Mikulsk

Verlaging btw moet energiefactuur betaalbaar maken: alle politici beseffen dat er dringend 'iets' moet gebeuren, maar wat?

Kan een lager btw-tarief onze ontspoorde energierekeningen straks betaalbaar houden? Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) verdedigt een tijdelijke verlaging van 21 naar 6 procent, andere partijen zijn terughoudender. Een politiek overzicht. “We beseffen dat er dringend iets moet gebeuren.”

184 reacties

 • Jean Gobin

  1 week geleden
  zou moeten belast worden in schijven volgens het verbruik ...wie meer verbruikt een hogere schijf lijkt me het eerlijkst en zo kunnen ook de bezitters van een zwembad hun water verwarmen en filteren ...
 • Ronny Van Hecke

  1 week geleden
  Voor de bevolking hebben onze leiders niet over. Het gaat veeeeeel sneller als er lastenverhogingen moeten komen. Er zal opnieuw veel gepalaverd worden en het resultaat zal opnieuw niks zijn. Is steeds zo als er iets voor de bevolking moet gedaan worden.
 • Paul Boeie

  1 week geleden
  Mijn stoveke gaat terug in gebruik en der zal veel door de schouw gaan wat er vroeger niet doorging .
 • Carin Desmet

  1 week geleden
  Alle levensnoodzakelijke zou altiijd moeten 6 % btw zijn ook voeding. In buurlanden is ook 6 en 8 %. Maar hier België is btw en belastingen het hoogst wat wil regeringen, minsters en parlementsleden in overvloed elk postje 3x bezet.
 • Liliane Vervliet

  1 week geleden
  Alexander,de hoge prijzen van onze hoogstnodige voorzieningen zijn alarmerend .De regering boekt hier MEGA winsten met op die prijzen 21% btw te heffen,hoe durf je om te spreken over 1 miljard verlies indien je de btw verlaagt ?
 1. Steven Van Gucht: “Epidemie lijkt nog te versnellen. Deze week waarschijnlijk drie keer boven kaap van 60.000 nieuwe gevallen per dag”
  Play

  Steven Van Gucht: “Epidemie lijkt nog te versnellen. Deze week waarschijn­lijk drie keer boven kaap van 60.000 nieuwe gevallen per dag”

  De vijfde coronagolf rolt volop over het land en de piek is nog niet in zicht. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de wekelijkse briefing van het Crisiscentrum. Meer nog, de epidemie lijkt voorlopig zelfs nog verder te versnellen. “Maandag tekenden we een record op van bijna 62.000 besmettingen. Dinsdag en woensdag zullen we waarschijnlijk ook meer dan 60.000 besmettingen per dag registreren”, klonk het.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.