Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Shutterstock / Stanislaw Mikulsk

Verlaging btw moet energiefactuur betaalbaar maken: alle politici beseffen dat er dringend 'iets' moet gebeuren, maar wat?

Kan een lager btw-tarief onze ontspoorde energierekeningen straks betaalbaar houden? Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) verdedigt een tijdelijke verlaging van 21 naar 6 procent, andere partijen zijn terughoudender. Een politiek overzicht. “We beseffen dat er dringend iets moet gebeuren.”

184 reacties

 • Jean Gobin

  4 maanden geleden
  zou moeten belast worden in schijven volgens het verbruik ...wie meer verbruikt een hogere schijf lijkt me het eerlijkst en zo kunnen ook de bezitters van een zwembad hun water verwarmen en filteren ...
 • Ronny Van Hecke

  4 maanden geleden
  Voor de bevolking hebben onze leiders niet over. Het gaat veeeeeel sneller als er lastenverhogingen moeten komen. Er zal opnieuw veel gepalaverd worden en het resultaat zal opnieuw niks zijn. Is steeds zo als er iets voor de bevolking moet gedaan worden.
 • Paul Boeie

  4 maanden geleden
  Mijn stoveke gaat terug in gebruik en der zal veel door de schouw gaan wat er vroeger niet doorging .
 • Carin Desmet

  4 maanden geleden
  Alle levensnoodzakelijke zou altiijd moeten 6 % btw zijn ook voeding. In buurlanden is ook 6 en 8 %. Maar hier België is btw en belastingen het hoogst wat wil regeringen, minsters en parlementsleden in overvloed elk postje 3x bezet.
 • Liliane Vervliet

  4 maanden geleden
  Alexander,de hoge prijzen van onze hoogstnodige voorzieningen zijn alarmerend .De regering boekt hier MEGA winsten met op die prijzen 21% btw te heffen,hoe durf je om te spreken over 1 miljard verlies indien je de btw verlaagt ?
 1. N-VA biedt wisselmeerderheid om extra geld voor Defensie door te drukken na njet van groenen
  24

  N-VA biedt wisselmeer­der­heid om extra geld voor Defensie door te drukken na njet van groenen

  Premier Alexander De Croo benadrukt het belang van vandaag deel uit te maken van de Navo, en dat betekent ook dat elk land zijn deel doet. Zo verdedigde hij in de Kamer zijn pleidooi om het budget voor Defensie tegen 2035 op te krikken tot 2 procent van het BBP, nadat coalitiepartners Groen en Ecolo zich daartegen hadden verzet. Oppositiepartij N-VA biedt een wisselmeerderheid aan om die budgetstijging te steunen.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  4

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 1. ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling: “We hebben u nog een reddingsboei toegeworpen”
  Play
  Moere/Sint-Amandsberg/Varsenare

  ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschik­king­stel­ling: “We hebben u nog een reddings­boei toegewor­pen”

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Nadat hij woensdag over de ganse lijn schuldig werd bevonden, kreeg Dean donderdagnamiddag levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling. Herlees alles nog eens hieronder in onze liveblog.
 2. Mogelijk geval van ‘pedohunt’: gewond slachtoffer (58) ramt in zijn vlucht vier wagens en is in levensgevaar
  Gent/Deinze

  Mogelijk geval van ‘pedohunt’: gewond slachtof­fer (58) ramt in zijn vlucht vier wagens en is in levensge­vaar

  Een groep jongeren heeft maandagavond in het Parkbos nabij Gent een vijftiger in elkaar geslagen, mogelijk tijdens een ‘pedohunt’. Nadat het slachtoffer met zijn auto kon vluchten, raakte hij onwel en ramde enkele kilometers verder in Astene vier andere wagens. De bestuurder verkeert in levensgevaar. Zeven verdachten, onder wie twee minderjarigen, zijn opgepakt nadat onderzoek uitwees dat er kort voordien druk sms-verkeer was tussen hen en het slachtoffer. Een van de verdachten is intussen op vrije voeten.