De N-VA-fractie in de Kamer.
Volledig scherm
De N-VA-fractie in de Kamer. © BELGA

"Verkozenen N-VA cumuleren het vaakst"

Bijna 90 procent van alle N-VA-verkozenen cumuleert een lokaal mandaat (burgemeester, schepen of gemeenteraadslid) met een zetel in een Belgisch parlement. Dat zegt professor Herwig Reynaert van het Centrum voor Lokale Politiek (UGent), naar aanleiding van een congres over lokale en provinciale politiek.

 1. ACW dagvaardt N-VA'er Dedecker wegens laster
  Update

  ACW dagvaardt N-VA'er Dedecker wegens laster

  Het ACW sleept N-VA-Kamerlid Peter Dedecker zoals verwacht voor de rechter wegens laster, na diens forse beschuldigingen van fraude en schriftvervalsing. De N-VA'er ontvangt maandag nog een dagvaarding om op 29 maart te verschijnen voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg, meldt advocaat van het ACW Hans Rieder. Het ACW wil een schadevergoeding wegens laster. Dedecker zelf blijft erbij dat de lasterklacht niet meer is dan "intimidatie". Of hij zich zal kunnen beroepen op zijn parlementaire onschendbaarheid of onverantwoordelijkheid, durft hij nog niet te voorspellen. "Binnen de partij is men nog een advocaat aan het aanstellen, ik wil eerst met hem overleggen", aldus Dedecker.
 2. “Tijd voor vergeving en verzoening”: koning Albert en koningin Paola hebben prinses Delphine op paleis ontvangen
  Play
  Royalty

  “Tijd voor vergeving en verzoening”: koning Albert en koningin Paola hebben prinses Delphine op paleis ontvangen

  Koning Albert II (86) en koningin Paola (83) hebben afgelopen weekend een ontmoeting gehad met Delphine van Saksen-Coburg (52), die op 1 oktober officieel erkend werd als prinses. Dat meldt het koninklijk paleis. Een opvallend verzoenend gebaar, want de relatie tussen de voormalige vorst en zijn buitenechtelijke dochter raakte helemaal verzuurd tijdens de juridische strijd, waarbij Delphine erkend wilde worden als de dochter van Albert.