Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Verkoop van thee stijgt met 30%: omdat het gezond is, en om onszelf te verwennen

De coronapandemie geeft thee een boost. Steeds vaker vervangen we dat kopje koffie in onze home office door een dampend potje kruidige of fruitige infusie. De verkoop van zakjes en builtjes steeg het afgelopen jaar met 30 procent. “Deze pandemie deed ons over onze gezondheid nadenken en daar past thee perfect in”, zegt theesommelier Veerle Stoffels.

8 reacties

 • ISABEL FRANCOIS

  1 maand geleden
  Ik krijg het echt niet naar binnen.Maar ben dan ook een echte koffieleut.
 • HUBERT DE HERDT

  1 maand geleden
  Wie zegt dat thee gezonder is dan koffie? De producenten?de suppermarkten?De gezondheid goeroes die alle jaren iets anders vinden om hun kookboeken te verkopen?
 • Johan De Bruycker

  1 maand geleden
  Voor mij blijft thee gewoon naar warm water smaken,koffie daarentegen...
 • Walter Van Criekinge

  1 maand geleden
  Thee gezond? Bekijk je theepot (als je die hebt) eens goed binnenin. Neen, erg netjes ziet die er niet uit en dat duurt geen jaren hoor. Maar kom de meeste drinken thee gemaakt met zo een zakje en dat noemt men dan thee.
 • Sanders Dejong

  1 maand geleden
  Der zal overschot aan thee zijn mijn gedacht
 1. Kust gaat in overleg met horecasector over mogelijkheden tijdens paasvakantie

  Kust gaat in overleg met horecasec­tor over mogelijkhe­den tijdens paasvakan­tie

  De kust is van plan in overleg te gaan met de horecasector over de verschillende mogelijkheden voor de horeca aan zee tijdens de paasvakantie. De kustburgemeesters hadden eerder al opgeroepen tot het heropenen van de horeca tijdens die vakantie, maar het Overlegcomité ging vorige vrijdag niet in op dat voorstel. De betrokken partijen zoeken nu een consensus om in de loop van volgende week het Overlegcomité een nieuw voorstel te doen.
 2. “Ze lokken te veel aandacht van jongens”: Waalse schooldirectrice krijgt wind van voren omdat ze korte bloesjes verbiedt

  “Ze lokken te veel aandacht van jongens”: Waalse schooldi­rec­tri­ce krijgt wind van voren omdat ze korte bloesjes verbiedt

  In Wallonië is de nodige commotie ontstaan omtrent de strenge kledingregels van een schooldirectrice. Als een van haar studentes voortaan komt opdagen met een te diep decolleté of een te kort bloesje riskeert ze van school gestuurd te worden. “Een slecht signaal, en dat uitgerekend op Internationale Vrouwendag”, oordeelt de Waalse minister van Onderwijs Caroline Désir (PS).
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"