Getty Images/Westend61
Volledig scherm
© Getty Images/Westend61

Verkoop van plastic wattenstaafjes en tafelgerei voortaan verboden

Ons land heeft een nieuwe stap gezet in de strijd tegen wegwerpplastic. Vanaf maandag 24 januari mogen een reeks plastic producten voor eenmalig gebruik, zoals bestek, borden en rietjes, niet meer worden verkocht. 

16 reacties

 • Dirk Jansen

  1 jaar geleden
  Vroeger kreeg je een plastic zakje als je ging winkelen. Dit zakje gebruikte ik dan om in de afvalemmer te steken. Plastic zakjes uitdelen werd verboden en dus koop ik sindsdien plastic zakjes voor mijn vuilemmer. Resultaat voor het milieu = 0.000 , maar de politiekers zijn weer content, en dat is wat telt.
 • Hans Coene

  1 jaar geleden
  en ondertussen sluit Coca-Cola in Afrikaanse landen de bottelarijen met glazen flessen om ze te vervangen door productielijnen voor... plastic flessen
 • Ivo Moons

  1 jaar geleden
  Wat word het volgende kleding verbieden, in ongeveer 60% van de gevallen zit er plastic in acryl, nylon, polyester,… deze komen als microplastics vrij tijdens het dragen, wassen van de kleding, komt zo in de lucht en drinkwater en dus in onze voeding, waardoor het een aanslag is op de gezondheid van mens en dier
 • Eric Leysen

  1 jaar geleden
  En ondertussen worden in Azië en Afrika miljoenen tonnen plastic gewoon op straten en in rivieren gedumpt door een bevolking die er juist niks van wakker ligt. Maar onze plastic rietjes, die netjes in de vuilnisbak gaan, zullen de wereld redden. Net als met onze afgeschreven auto's... die rijden ook rond in dezelfde continenten. Heel deze milieuproblematiek is een grote grap, voor ons echter een héle dure.
 • Rudi Jespers

  1 jaar geleden
  Hoe komt het dat de politie nog altijd wegwerp plastic buisjes gebruikt bij een alcohol blaastest ? De staat zou voorbeeld moeten geven.