Speurders brengen het lichaampje weg (l.). Rechts de vijver waar het kindje gevonden werd.
Volledig scherm
PREMIUM
Speurders brengen het lichaampje weg (l.). Rechts de vijver waar het kindje gevonden werd. © Marc Aerts

Verklaringen mama (16) komen niet overeen met onderzoek: baby niet verdronken in vijver, maar mogelijk gestorven door de kou

De pasgeboren baby die dood teruggevonden werd in een vijver van een natuurdomein in Willebroek stierf mogelijk door onderkoeling. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de autopsie. Het meisje zou dus al dood geweest zijn toen ze in het water belandde. Omdat de 16-jarige mama van het kind gelogen zou hebben over bepaalde zaken, is ze van haar vrijheid beroofd. Ze bracht al zeker één nacht in een politiecel door.

7 reacties

 • Chris Hom

  2 maanden geleden
  Mits de juiste begeleiding van dit zwangere meisje was dergelijk drama vermeden en had dit kindje in een warm nest kunnen geadopteerd worden.
 • Carina Theuninck

  2 maanden geleden
  Een kind maken is makkelijk,maar er voor zorgen dat is wat anders! Heel erg de dag van vandaag!
 • pascal de groote

  2 maanden geleden
  Ja snappen we wel maar paniek of niet. Eigen kind of niet. Het blijft moord hé. Dat er waarschijnlijk gezien de jeugdige leeftijd mja zijn geen lachedingen hé. Ze gaat er nu natuurlijk ook zelf gans haar leven mee moeten leven en wie weet beklaagt ze het zich nu al.
 • Helga Geuens

  2 maanden geleden
  Ge´ieve niet te oordelen.Godweet hoe de thuissituatie is.
 • Didier Schamp

  3 maanden geleden
  Maat dat kind toch gerust, dit is een wanhoopsdaad. Ga misschien na wat de oorzaak van die daad en steek haar niet in de cel!
 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.