Hackers verstuurden eerder al fictieve informatie op het TMC-systeem, zoals een waarschuwing voor een luchtaanval tussen Gent en Lille (Noord-Frankrijk). (archiefbeeld)
Volledig scherm
Hackers verstuurden eerder al fictieve informatie op het TMC-systeem, zoals een waarschuwing voor een luchtaanval tussen Gent en Lille (Noord-Frankrijk). (archiefbeeld) © twitter

Verkeersinformatie op gps opnieuw gehackt: “Vuurgevecht tussen Kortrijk en UZ Gent”

Wie deze ochtend op de E17 reed, heeft mogelijk valse verkeersinformatie op het dashboardscherm gelezen, meldt de VRT. Onbekenden verstuurden de boodschap “vuurgevecht tussen Kortrijk en UZ Gent”, maar uiteraard was daar niets van aan. Hackers viseren het Traffic Message Channel, het systeem dat lokale verkeersinformatie weergeeft op de gps. De politie staat redelijk machteloos.

15 reacties

 • Chris Simlek

  2 jaar geleden
  Behalve om de belastingbetaler te pesten zijn ze altijd machteloos dus geen nieuws
 • Pieter Verhulst

  2 jaar geleden
  We kunnen ons systeem niet afdoende beveiligen dus negeer boodschappen van flauwe grappenmakers. En wat als er echt een steekpartij of schietpartij is op een van de wegen en iedereen het negeert. Schaf het systeem dan helemaal af.
 • Tom De Bondt

  2 jaar geleden
  Tja die signalen zijn niet geencrypteerd. Het is zelfs niet hacken, het is gewoon een bericht versturen...
 • Peter Buyck

  2 jaar geleden
  We gaan die meldingen negeren, banaliseren tot er écht een luchtaanval komt of écht een probleem is met bvb transmigranten die de E40 oversteken. Ik vind het erg dat men de eigen middelen niet kan beveiligen (door gierige politici). De kracht van Achteruitgang...
 • dol de peeze

  2 jaar geleden
  We kunnen er niks aan doen? Al ooit gehoord van AES256 encryptie? Ok ja dan zal iedere auto ook een update moeten krijgen waarschijnlijk een zware domper, maar moet wel meevallen zeker? Je kan ook tijdelijk de beide ondersteunen. Zo geef je de fabrikanten de tijd om over te gaan naar een nieuwe versie.
 1. Van Ranst na verkeerde titel “nul compassie met feestvierders”: “Maar ik blijf nultolerantie tegen lockdownfeesten steunen”

  Van Ranst na verkeerde titel “nul compassie met feestvier­ders”: “Maar ik blijf nultoleran­tie tegen lockdown­fees­ten steunen”

  “Marc Van Ranst na tragisch weekend van lockdownfeestjes: ‘Onfortuinlijk, maar nul compassie’”, zo luidde vanmorgen een titel van Knack.be bij een interview met de viroloog. Er volgde al snel een stroom van ontzette reacties op sociale media. “De ‘nul compassie’ verwees naar de nultolerantie voor lockdownfeestjes”, corrigeerde de viroloog, niet naar het tragische overlijden in Antwerpen. Ook Knack wijzigde wat later de titel van het interview.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug