Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Photo News

Verkeerd afspeelprogramma gebruikt: dvd van telefoontaps vrijgelaten drugsbende was wél leesbaar, parket gaat in beroep

De dvd met afgeluisterde telefoongesprekken die er gisteren voor zorgde dat een vermoedelijke drugsbende vrijuit ging in de Brusselse correctionele rechtbank, was wel degelijk leesbaar. Dat zeggen de overheidsdienst Justitie en de regering. Het probleem lag bij de rechtbank, waar een verkeerd programma werd gebruikt om de bestanden af te spelen. Pas vandaag, nu het juiste programma is geïnstalleerd, kan het gerecht de dvd lezen. Het Brusselse parket gaat dan ook in beroep tegen de vrijlating van de drugsbende.

254 reacties

 • stef peetrus

  5 jaar geleden
  En natuurlijk is sven mary er weer bij om die smeerlappen te verdedigen ... voor de zoveelste keer wordt die betaald met drugsgeld ... schande !! Ik werk al 30 jaar maar kan mij sven mary niet veroorloven !
 • Pieter Vankamp

  5 jaar geleden
  Er zijn er velen binnen het gerecht die hun plaats niet hebben en dat op vele fronten. Tijd van geloof in recht en rechtbank is al lang voorbij. Wanneer gaat een journalist eens undercover binnen het systeem of werkt justitie eens met mollen net zoals in de prive om gebreken en manipulaties bloot te leggen ?
 • Andre Perneel

  5 jaar geleden
  Het gerecht is zo krom als iets .Dat is weer eens een duidelijk bewijs .Waar kunnen wij nog terecht voor een beetje rechtvaardigheid ? Grote schande !!
 • Koenraad Verstraeten

  5 jaar geleden
  Neenneenneen!! Dit kan gewoon niet echt zijn! Moest het zo tragisch niet zijn, men zou er om bulderlachen. Geen filmscenarist kan dit verzinnen! Echt!!
 • Randolph Kellens

  5 jaar geleden
  Ofwel is dit een symptoom van verregaande onbekwaamheid, ofwel van doelbewuste sabotage. In beide gevallen kan er maar 1 conclusie zijn: er zitten mensen niet op hun plaats. Maar die deur is al lang geleden opengestampt bij justitie, dat is niets nieuws onder de zon...En dan maar klagen dat de gewone burger zijn vertrouwen verliest in het gerecht. Je zou nochtans voor minder...