Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Verhuurders riskeren jaarlijkse boete als ze conformiteitsattest negeren

Verhuurders die blijven weigeren om een conformiteitsattest voor hun woning aan te vragen, kunnen voortaan jaarlijks een GAS-boete krijgen. Die regel zal in 49 gemeenten gelden. Het attest toont aan dat de huurwoning niet ongeschikt of onbewoonbaar is en aan alle kwaliteits- en veiligheidsnormen voldoet. Op het document wordt ook het maximumaantal toegelaten bewoners vermeld. 

20 reacties

 • Benny Verhamme

  2 dagen geleden
  Sorry ik verhuur ook maar 350 euro zou mij niet afschrikken. Woning onbewoonbaar verklaren of onverhuurbaar dat zal al meer helpen. Huurinkomsten afpakken. Maar 350euro, de meeste verhuurders gaan eens goed lachen. Mijn huisje is tip top in orde hoor
 • Hugo hofmans

  2 weken geleden
  Verhuurder en eigenaar moeten zelf overeen komen. De overheid moet zich daar niet te veel mee bemoeien met allemaal regeltjes. Ik ga aan mijn huurpand geen duizenden euros uitgeven. Ik zal het in orde houden en tegemoet komen aan de wensen van de huurders (als het goede huurders zijn die een redelijke tijd blijven en niet te veel kapot maken).
 • anna vandenberg

  2 weken geleden
  Tommy Andres een petitie gevoerd in onze gemeente en 288 mensen hebben die ondertekend, " wij willen geen sociale woningen grenzend aan onze residentiële woonwijk", gesteund door Groen, Open VLD, Vooruit en VLbelang met de opmerking er is geen draagvlak voor de bewoners van de wijk, die willen geen criminelen in hun achtertuin. Dan is de media opgevoerd als wij willen het laatste stukje groen en ons mooi uitzicht behouden. Een terrein waar altijd bebouwd is geweest en aansluit bij de dorpskern.
 • karel dillen

  2 weken geleden
  Laat de overheid de verhuur regelen : eerlijke huurprijzen en eerlijke huurders. Wanbetalers meteen eruit.
 • Arthur Morgan

  2 weken geleden
  Binnenkort wil niemand nog zijn eigendom verhuren en stijgen de prijzen nog meer. Je moet al goed zot zijn om iets te verhuren imo, mensen hebben totaal geen respect meer voor de eigendom van anderen.