BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Verhoogde kinderbijslag en bonus voor lagere lonen: dit ligt op tafel van de Vlaamse regering

Straks legt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zijn Septemberverklaring af in het Vlaams parlement. Vast staat dat het groeipakket (de vroegere kinderbijslag) verhoogt, maar hoeveel precies? Krijgt iedereen een paar euro meer of krijgt een kleinere groep plots meer dan 100 euro? CD&V wil het groeipakket opnieuw koppelen aan de gezondheidsindex, maar dat vinden N-VA en Open Vld te duur, waardoor de Vlaamse begrotingsdiscussie in de nacht van zondag op maandag volgens meerdere betrokkenen bijzonder stroef verliep.

139 reacties

 • jos wilmaers

  2 maanden geleden
  Als ik het goed begrijp is job bonus voor wie als fultime minder heeft dan 1855 euro netto en kinderbijslag krijgt indexering van 2 procent in plaats van werkelijke 10 procent. Goed bezig.
 • yvo mast

  2 maanden geleden
  Kindergeld alleen voor 2 kinderen, de rest is ballast voor de toekomst.
 • Ronny Ooijen

  2 maanden geleden
  We horen niets over de hoge energieprijzen van Jambon. Ach ja, dat is waar ook. Het is zijn eigen partijvoorzitter die ons dure energie en bijgevolg hoge rekeningen gunt. Bedankt hé, Bartje.
 • Marc Baeyens

  2 maanden geleden
  cD&v zit met 2024 in het achterhoofd. De ruziestoker binnen zijn eigen regering, net als destijds in de federale regering met N-VA.
 • Guido Verlinden

  2 maanden geleden
  Nva moet vertrekken.!!
 1. Na familiedrama: politie voerde vier interventies uit, maar vrouw wilde nooit klacht indienen tegen haar man
  Dendermonde

  Na familiedra­ma: politie voerde vier interven­ties uit, maar vrouw wilde nooit klacht indienen tegen haar man

  Na het Dendermondse familiedrama afgelopen weekend, waarbij de 33-jarige Ismail Y. zijn zwangere vrouw en zoontje doodde, raken meer en meer details bekend over de gezinssituatie. Zo moest de politie zeker vier interventies doen wegens intrafamiliaal geweld in de Zeelse woning waar Y. vroeger woonde met zijn vrouw Cennet K. (28) en hun kind. Cennet heeft daarbij nooit officieel klacht willen indienen tegen haar man.