Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Verhoging van loonplafond voor pensioenberekening in commissie goedgekeurd

De Kamercommissie Sociale Zaken heeft vandaag unaniem, op de onthouding van N-VA na, een wetsontwerp goedgekeurd dat het loonplafond voor de pensioenberekening van zowel werknemers als zelfstandigen verhoogt.

19 reacties

 • Marc Puystiens

  1 maand geleden
  Waar is hun openbare belofte van die 1500 €?
 • Alex Raman

  1 maand geleden
  En wat met dezen die reeds op pensioen zijn en meer dan het plafond van 60 000 € hadden. Krijgen die dan een nieuwe berekening met verhoging van pensioen gebaseerd op dit hoger plafond? De bijdragen zijn indertijd toch betaald op dit hogere loon? Of wordt dit weer vergeten? En enkel een bedankje voor de hogere afdrachten maar geen return.
 • lieven tanghe

  1 maand geleden
  Is nog veel te weinig .Het pensioen moet berekend worden op wat werkelijk afgedragen werd .Indien niet , danb is het diefstal ! Geen bijdrage is geen pensioen !
 • vanaeken jokke

  1 maand geleden
  Lucien Peeters NVA wil niet meedoen aan de diefstal die de trado's plegen op de pensioenen.Lucien mijn pensioen is onder Michel met NVA met 102 euro gestegen netto winst 900 euro in plaats 60 euro terug te trekken betaal ik nu 260 euro
 • Patrick Weyers

  1 maand geleden
  Terugdraaien mag niet. Maar voor wanneer een maximumpensioen van bv 4-5.000 euro per koppel (incl ministers & co). Met hun riant loon voorheen hebben die genoeg kunnen sparen. Zo kan de overschot dienen voor iedereen 2.000 euro te geven.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Fiscus heeft eindafrekening coronawerklozen klaar: “Plots moet ik 2.600 euro méér opleggen en dat geld heb ik gewoon niet”
  PREMIUM

  Fiscus heeft eindafreke­ning coronawerk­lo­zen klaar: “Plots moet ik 2.600 euro méér opleggen en dat geld heb ik gewoon niet”

  De rekening van corona voor werknemers die tijdelijk werkloos waren, komt hard binnen. Doordat de bedrijfsvoorheffing verlaagd werd van 26,75% naar 15%, was de werkloosheidsuitkering hoger dan normaal. Maar nu de belastingaangiftes moeten gedaan worden en tax-on-web is opengegaan, blijkt dat heel wat mensen een pak geld moeten bijbetalen. Deze vijf Vlamingen getuigen over hoeveel geld het gaat en hoe hard dat aankomt.