REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Verhofstadt waarschuwt voor politiek misbruik van coronamaatregelen: “Voor je het weet, wordt dat gebruikt voor sociale controle zoals in China”

De uitzonderlijke maatregelen die getroffen worden in coronatijden moeten uitzonderingen blijven en mogen “geen nieuwe gewoonten creëren” voor de politiek. Daarvoor waarschuwt Guy Verhofstadt (Open Vld), Europarlementslid, en voormalig Belgisch premier, vandaag in De Zondag.

173 reacties

 • lieve vanderstraeten

  10 maanden geleden
  Met wat jullie daar verdienen, de vele voordelen, nergens btw betalen enz. Ga ik er toch vanuit dat ge bekwaam genoeg zijt om fatsoenlijke contracten op te stellen zoals oa de Amerikanen en de Britten. Als ge zoiets flikt in een bedrijf gooien ze u buiten en ge krijgt nergens nog werk.
 • simonne goderie

  10 maanden geleden
  De man die ervoor ging zorgen dat eens de grenzen verlegd werden onze economie erop vooruit ging .We leven sindsdien met bijna 20% van de mensen onder de armoedegrens en al onze industrie is richting oostbloklanden vertrokken ,nog niet de te spreken over de miserie die we ondertussen cadeau kregen via de EU proficiat met u riante verloning mr Verhofstadt .
 • Filiep Lapeire

  10 maanden geleden
  Europese landen bestuurd door maffia leden met Europa erboven als de don padré.
 • Tom Verhellen

  10 maanden geleden
  Oh nee, het blauw konijn leeft ook nog, nog een groter liegebeest. Dankzij uw besparingen betalen we nu jaarlijks miljarden huur voor leegstaande overheidsgebouwen met uw fameuze sale en lease back operaties. En als je het echt met democratie meent, dan had je je niet moeten onthouden over de stemming rond e onschendbaarheid Catalaanse politici.
 • eddy buttiens

  10 maanden geleden
  Bedoelt hij hiermee ook de activiteiten van El Kaouakidi
 1. Kunnen we al coronamaatregelen versoepelen? “Sluitingsuur en beperkingen op evenementen zouden kunnen versoepelen, maar eerst nog even piek afwachten”
  Play

  Kunnen we al coronamaat­re­ge­len versoepe­len? “Sluitings­uur en beperkin­gen op evenemen­ten zouden kunnen versoepe­len, maar eerst nog even piek afwachten”

  Het stijgend aantal besmettingen wordt niet langer gevolgd door een stijgend aantal opnames op intensieve zorg. “Met deze variant van het coronavirus ziet de toekomst er beter uit wat betreft de druk op de intensieve zorg”, klinkt het dan ook bij UZ Gent. Vrijdag vindt een nieuw Overlegcomité plaats. Is het tijd voor versoepelingen? Viroloog Steven Van Gucht blikt vooruit bij ‘VTM Nieuws’.
 2. Topviroloog Steven Van Gucht: “Nu is het nog te vroeg, maar over een paar weken kunnen we coronamaatregelen wél geleidelijk loslaten”
  PREMIUM

  Topviro­loog Steven Van Gucht: “Nu is het nog te vroeg, maar over een paar weken kunnen we coronamaat­re­ge­len wél geleide­lijk loslaten”

  Geen idee of de spreuk ‘geduld is een schone deugd’ op de schoorsteenmantel in de woonkamer van Steven Van Gucht hangt, maar de topviroloog pleit er net voor het Overlegcomité voor om de coronamaatregelen niet te vroeg los te laten. “De besmettingscijfers gaan nog steeds omhoog, maar over een paar weken kunnen we wél veilig versoepelen.”