Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) legt vrijdag haar plan rond de bestrijding van zwerfvuil op de regeringstafel.
Volledig scherm
Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) legt vrijdag haar plan rond de bestrijding van zwerfvuil op de regeringstafel. © Photo News

Verhit debat over statiegeld in Vlaams parlement: N-VA verwijt CD&V "demagogie"

In het Vlaams parlement wordt deze namiddag gedebatteerd over het Verpakkingsplan van minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) en de invoering van statiegeld voor blikjes en PET-flessen. Wat het verhitte debat vooral duidelijk maakt, is dat de meerderheidspartijen nog lang niet op één lijn zitten over het thema. N-VA verweet CD&V in het halfrond zelfs "demagogie" in het debat.

81 reacties

 • Mario Bocque

  3 jaar geleden
  Hebben die politici werkelijk niets anders te doen zoals bijvoorbeeld de verloedering en de criminaliteit in de grootsteden aan te pakken. Laat de werkmens die alle dagen bezig is eens gerust met die belachelijke voorstellen.
 • gina duribreux

  3 jaar geleden
  cd&v de partije die doordraai manman zielig weeral nieuwe lasten dit wordt zowie zo doorgerekend en de helf van belgie zal kopen in buitenland en zal er aan verdienen hoe dom kan je zijn belgie is geen eiland cd&v gelieve stoppen met zeveren en verkiezing praat te verkopen,
 • LUC VAN DER VEKEN

  3 jaar geleden
  Mevr. Schauvliege, zou je jezelf eens niet beter bezighouden over de BTW van elektriciteit, water en gas dan over onbenullige blikjes langs de straat? Dit procedé brengt geen aarde aan de dijk omwille van andere sluikstort dan blikjes en petflessen.
 • Mario Bocque

  3 jaar geleden
  Demagogie ? Eerder omgekeerd zou ik zeggen. NVA, de klakkendraaiers of valt er toch iets te verdienen.
 • teveel lebbeke

  3 jaar geleden
  Dan mag Schauvliege eens uitleggen hoe ik koekjes en kaas moet kopen. Moet ik ze in de winkel uitpakken en in een meegebrachte doos stoppen? Winkels verpakken alles op voorhand, om personeel te besparen aan de toog van de bakker en beenhouwerij. Nu moeten wij met onze flessen en blikjes terug naar de winkel? Het wordt toch gerecycleerd?
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt