Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) legt vrijdag haar plan rond de bestrijding van zwerfvuil op de regeringstafel.
Volledig scherm
Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) legt vrijdag haar plan rond de bestrijding van zwerfvuil op de regeringstafel. © Photo News

Verhit debat over statiegeld in Vlaams parlement: N-VA verwijt CD&V "demagogie"

In het Vlaams parlement wordt deze namiddag gedebatteerd over het Verpakkingsplan van minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) en de invoering van statiegeld voor blikjes en PET-flessen. Wat het verhitte debat vooral duidelijk maakt, is dat de meerderheidspartijen nog lang niet op één lijn zitten over het thema. N-VA verweet CD&V in het halfrond zelfs "demagogie" in het debat.

80 reacties

 • Mario Bocque

  5 jaar geleden
  Hebben die politici werkelijk niets anders te doen zoals bijvoorbeeld de verloedering en de criminaliteit in de grootsteden aan te pakken. Laat de werkmens die alle dagen bezig is eens gerust met die belachelijke voorstellen.
 • gina duribreux

  5 jaar geleden
  cd&v de partije die doordraai manman zielig weeral nieuwe lasten dit wordt zowie zo doorgerekend en de helf van belgie zal kopen in buitenland en zal er aan verdienen hoe dom kan je zijn belgie is geen eiland cd&v gelieve stoppen met zeveren en verkiezing praat te verkopen,
 • ANDRE AERTS

  5 jaar geleden
  Mevr. Schauvliege, zou je jezelf eens niet beter bezighouden over de BTW van elektriciteit, water en gas dan over onbenullige blikjes langs de straat? Dit procedé brengt geen aarde aan de dijk omwille van andere sluikstort dan blikjes en petflessen.
 • Mario Bocque

  5 jaar geleden
  Demagogie ? Eerder omgekeerd zou ik zeggen. NVA, de klakkendraaiers of valt er toch iets te verdienen.
 • SAM Bedfort

  5 jaar geleden
  Dan mag Schauvliege eens uitleggen hoe ik koekjes en kaas moet kopen. Moet ik ze in de winkel uitpakken en in een meegebrachte doos stoppen? Winkels verpakken alles op voorhand, om personeel te besparen aan de toog van de bakker en beenhouwerij. Nu moeten wij met onze flessen en blikjes terug naar de winkel? Het wordt toch gerecycleerd?
 1. KIJK. Negen speurhonden krijgen in ons land training om explosieven op te sporen in Oekraïne: “Ze moeten helpen met het ontmijnen van terugveroverd gebied”
  Play

  KIJK. Deze hon­den krijgen in ons land training en gaan dan op missie in Oekraïne

  Afgelopen september begonnen negen honden aan een intensieve opleiding om explosieven op te sporen in Oekraïne. De opleiding duurt ongeveer vijf maanden en wordt gegeven op Campus Vesta in Ranst. Tegen februari moeten de speurhonden klaar zijn voor het echte werk. “De honden moeten daar het Oekraïense leger en de regering helpen om het gebied dat terugveroverd is op de Russische federatie te ontmijnen”, vertelt projectleider Hugo Lücke. Bekijk de volledige reportage in bovenstaande video.