Steek je je gsm in een houder, dan bega je strikt genomen geen overtreding. Maar veilig is het niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Steek je je gsm in een houder, dan bega je strikt genomen geen overtreding. Maar veilig is het niet. © Getty Images

Vergaderen achter stuur: volgens de wet mag het (dus moet baas het maar verbieden)

Volg jij in de wagen de werkvergadering al eens op je smartphone via Zoom, Google Meet of Teams? Dat gebeurt handenvrij en is dus strikt genomen niet verboden. Maar wel erg gevaarlijk. In Nederland vrezen verzekeraars meer 'meeting-ongevallen'. De bal ligt in het kamp van de bedrijven, die er in hun mobiliteitsplan afspraken over kunnen opnemen.

11 reacties

 • Bert Hoover

  2 weken geleden
  Foute perceptie dat je altijd bereikbaar moet zijn voor je werkgever. Geen enkele werkgever vraagt dat op ‘elk’ moment. Wel op een moment dat je zelf beschikbaar bent (lees: bel terug als je zelf terug bereikbaar bent of in staat om te bellen —-> altijd ‘bereikbaar’
 • RENE LENAERTS

  2 weken geleden
  Dit probleem is met eenvoudige wetgeving, maar vooral door techniek op te lossen. Verbod op telefoons den tablets binnen bereik en zicht van de chauffeur, en een blokkering van beelden(behalve GPS) en mail op de boordtablet zodra de auto rijdt. Bij Suzuki is dat sinds 2016 al een feit.
 • pieter vandenberghe

  2 weken geleden
  Who cares? Wetgeving in dit land is een kwestie van "prioriteit' en "capaciteit". Rechtvaardigheid is een subjectief begrip en van ondergeschikt belang voor onze 'hardwerkende" en "top" leiders van dit land.
 • Peter Buyck

  2 weken geleden
  Wat is het nut om andere weggebruikers telkenmale verwijten te maken als we zelf niet in staat blijken om geconcentreerd deel 'en met verstand van zaken' te nemen aan het verkeer? Videobellen achter het stuur, één hand aan het stuur, het andere uit het venster, ma of pa géén helm, de kids wel...
 • Dirk De Buyst

  2 weken geleden
  Telefoonslot, alcoholslot… het zou de verkeersveiligheid ten goede komen moesten veel chauffeurs hun stuurslot niet meer kunnen losmaken.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Woonzorgcentra kunnen binnenkort coronapas vragen aan bezoekers: “Zal woensdag gestemd worden”
  37

  Woonzorg­cen­tra kunnen binnenkort coronapas vragen aan bezoekers: “Zal woensdag gestemd worden”

  De Vlaamse regering maakt vermoedelijk komende week de weg vrij voor het inzetten van de coronapas in de woonzorgcentra. De zorginstellingen zullen zelf kunnen beslissen of ze gebruik maken van het zogenaamde Covid Safe Ticket. De maatregel zal sowieso enkel gelden voor de bezoekers, voor het zorgpersoneel rekent men op de verplichte vaccinatie die er komt vanuit het federale niveau.
 1. Minister Vandenbroucke: "Er komt geen nieuwe lockdown, maar wacht niet op de politiek om opnieuw mondmasker te dragen”
  Play
  111

  Minister Vandenbrou­c­ke: "Er komt geen nieuwe lockdown, maar wacht niet op de politiek om opnieuw mondmasker te dragen”

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft in VTM NIEUWS benadrukt dat de coronacijfers stijgen en dat er onmiddellijk in actie moet worden geschoten. Premier Alexander De Croo (Open Vld) roept daarom morgen het kernkabinet bijeen om de coronasituatie in ons land te bespreken. Een nieuwe lockdown moeten we niet vrezen, maar Vandenbroucke pleit wel al voor een uitbreiding van het Covid Safe Ticket voor evenementen, en dan vooral voor evenementen die binnen plaatsvinden. “Wie een vaccinatiepas heeft, zal een gemakkelijker leven kunnen leiden.” Hij raadt ook iedereen aan nu al het mondmasker opnieuw te dragen in bepaalde situaties.