Ook de legendarische Red & Blue in het Antwerpse Schipperskwartier ondertekende de open brief.
Volledig scherm
Ook de legendarische Red & Blue in het Antwerpse Schipperskwartier ondertekende de open brief. © Red & Blue CargoClub

Verenigd Belgisch nachtleven wil opnieuw open op 29 januari, mét 2G-strategie: “We zitten al lang genoeg op de Titanic, eentje zónder orkest”

Het verenigde nachtleven van Vlaanderen, Brussel en Wallonië wacht niet op het Overlegcomité van volgende week om zich te laten horen. Meer dan vijftig clubs publiceerden vrijdagochtend een open brief, gericht aan de politiek, met de eis om op 29 januari terug te kunnen open. “Mét 2G-strategie, in deze crisis zijn we ervan overtuigd dat we met het virus zullen moeten leren leven en dat er geen plaats meer is voor halve maatregelen en een jojo-aanpak.”

  1. Frustraties en teleurstelling, van Carré over Fuse tot Kokorico, nu nachtleven opnieuw dicht moet: “Ze laten ons twee weken geleden eerst kosten maken en nu dit”
    PREMIUM

    Frustra­ties en teleurstel­ling, van Carré over Fuse tot Kokorico, nu nachtleven opnieuw dicht moet: “Ze laten ons twee weken geleden eerst kosten maken en nu dit”

    Vanaf zaterdag gaan de dancings en nachtclubs weer dicht, voor minstens drie weken. Uitbaters voelen zich in de steek gelaten en beseffen dat de sluiting langer dan drie weken zal duren. “Het is niet evident om optimistisch te blijven. Wij zijn altijd de sector die als eerste moet sluiten en als laatste weer open mag”, klinkt het. Onze redactie hield een grote rondvraag.