Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Verdwijnen bejaarden binnenkort weer achter glas wegens tekort aan testen? Preventieve testen personeel opgeschort

Moeten bejaarden in woonzorgcentra hun bezoek binnenkort opnieuw achter glas ontvangen? In de sector heerst alvast onrust. Het preventief testen van personeel wordt vanaf vandaag opgeschort omdat de federale overheid onvoldoende testcapaciteit heeft. “Dit kan gevolgen hebben voor de bezoekregeling.”

 1. Vlaams Energieagentschap wordt Vlaams Energie- en Klimaatagentschap

  Vlaams Energie­agent­schap wordt Vlaams Energie- en Klimaata­gent­schap

  Het Vlaams Energieagentschap (VEA) gaat voortaan door het leven als het Vlaamse Energie- en Klimaatagentschap (VEKA). In het vernieuwde agentschap is de afdeling energie, klimaat en groene economie van het Departement Omgeving ondergebracht. Door die operatie wordt volgens minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir "alle expertise op het vlak van energie en klimaat gebundeld in één slagkrachtig agentschap".
 2. PVDA vraagt N-VA om partijdotaties op Vlaams niveau te verminderen: “Benieuwd of de N-VA hier ook zo enthousiast zal zijn”

  PVDA vraagt N-VA om partijdota­ties op Vlaams niveau te verminde­ren: “Benieuwd of de N-VA hier ook zo enthousi­ast zal zijn”

  Oppositiepartij PVDA dient in het Vlaams Parlement een voorstel in om de partijdotaties te verminderen. De partij baseert zich op een voorstel dat N-VA op federaal niveau heeft ingediend. Daar werd een N-VA-voorstel om de dotaties volgend jaar niet te indexeren weggestemd. "We nodigen N-VA uit om de daad bij het woord te voegen en de partijdotaties te verminderen", zegt fractieleider Jos D'Haese.
 1. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"

 2. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis