Gevangenis Sint-Gillis
Volledig scherm
Gevangenis Sint-Gillis © Photo News

Verdachten helikopterkaping nog altijd op de vlucht, parket vordert onderzoeksrechter

Het parket van Antwerpen heeft een onderzoeksrechter gevorderd na de helikopterkaping van vrijdag. De drie verdachten zijn nog altijd op de vlucht, maar worden actief opgespoord door de federale gerechtelijke politie van Antwerpen.

 1. Verpleegkundige Jacky (63) ging met pensioen, maar keerde terug voor tweede coronagolf: “Mijn schuldgevoel was té groot”
  PREMIUM

  Verpleeg­kun­di­ge Jacky (63) ging met pensioen, maar keerde terug voor tweede coronagolf: “Mijn schuldge­voel was té groot”

  Met enige tegenzin en een tikje spijt zwaaide verpleegkundige Jacky De Neef (63) in oktober de intensieve zorgen af waar ze 42 jaar patiënten had verzorgd. Haar pensioen was nog niet goed en wel gestart of de tweede coronagolf brak uit. “En ik kon mijn collega’s toch niet in de steek laten?”. Haar helpende handen maken het werk voor anderen nu een pak lichter.
 2. Gewapende mannen kapen helikopter in Antwerpen, pilote moet boven Brusselse gevangenissen vliegen

  Gewapende mannen kapen helikopter in Antwerpen, pilote moet boven Brusselse gevangenis­sen vliegen

  In Antwerpen hebben drie gewapende mannen een helikopter gekaapt, waarna de piloot (36) gedwongen werd onder andere boven de vrouwengevangenis van Berkendael (Vorst) te vliegen. Daar kon de helikopter echter niet landen. De kapers konden vluchten na landing op een carpoolparking in Hélécine. Na een opsporing door de Federale Gerechtelijke Politie werden zaterdagavond vier verdachten opgepakt.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance