Het gerecht onderzoekt de plek waar Silvio Aquino, lid van een Limburgse drugsfamilie, in 2015 werd doodgeschoten.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gerecht onderzoekt de plek waar Silvio Aquino, lid van een Limburgse drugsfamilie, in 2015 werd doodgeschoten. © Borgerhoff

Verdachte in zaak Aquino opgepakt: hij genoot al zes jaar onder zijn eigen naam van de Spaanse zon

Bijna dag op dag zes jaar na de executie op klaarlichte dag door nepagenten is een van de vermeende moordenaars opgepakt van Silvio Aquino (41). Lid van een beruchte Limburgse familie, die vlak voor zijn dood nog aankeek tegen een groot drugsproces. De verdachte is Dragisa Hamidovic. Een zwijgzame Bosniër die zichzelf heel graag ziet, belang hecht aan uiterlijk vertoon en pronkt met luxe. En opvallend: hoewel internationaal geseind, genoot hij zes jaar lang van de Spaanse zon. Niet eens onder een valse naam. Hoe hij gevat werd. En wat zijn nu de gevolgen voor het assisenproces dat over drie weken zou worden gehouden?

12 reacties

 • robertrand walraedt

  2 maanden geleden
  Gelukkig dat Spanje ze zal uitleveren omgekeerd levert België de in Spanje gezochte criminelen niet eens uit en laten ze gewoon in Waterloo wonen.
 • Wesley Christiaens

  2 maanden geleden
  Vele denken dat politiediensten niets anders te doen hebben dan gevluchte criminelen op te sporen. Denkt men nu echt dat elke agent in Europa die namen en gezichten uit hun hoofd kennen? Het is geen Hollywood film he. Of hebben de klagers betere methodes? Tijd om erover na te denken en te zagen alvast wel.
 • guy vermeulen

  2 maanden geleden
  Daar word simpelweg niet achter gezocht , is per toeval gevonden om dat de daders steeds roekelozer worden en denken er zelfs niet meer aan dat het nog kan gebeuren .
 • Jef Denijs

  2 maanden geleden
  Vooraleer de EU de Schengenzone invoerde hadden ze eerst moeten zorgen dat de politiediensten in de betrokken landen efficiënt konden samenwerken. Daar is de EU nalatig geweest.
 • Dirk Ploeg

  2 maanden geleden
  Dit is nogmaals een bewijs dat de 3 machten (nationaal en internationaal) gewoon naast elkaar werken en niet communiceren.
 1. HET DEBAT. Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng?
  24

  HET DEBAT. Zijn de quarantai­ne­re­gels en de teststrate­gie op scholen te streng?

  Na een lange periode van stabiliteit, is het aantal coronabesmettingen in ons land de laatste weken opnieuw zienderogen gestegen. Verschillende scholen moeten de deuren sluiten. De quarantaineregels liggen onder vuur. Verschillende stemmen in het onderwijsveld pleiten ervoor om het virus onder de kinderen te laten circuleren en de scholen open te houden. Wat denk jij? Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.