Verdachte Eric V. en slachtoffer Marly S.
Volledig scherm
PREMIUM
Verdachte Eric V. en slachtoffer Marly S. © BVDH

Verdachte dubbele moord (56) stalkte ook eerdere ex-vriendinnen: “Via een tracker in mijn auto volgde hij me overal”

Eric V. (56), de Eindhovenaar die verdacht wordt van de moord op zijn ex-partner Marly S. (35) en haar neef ‘Witte’ Van De Sande (40) in een appartement in het Limburgse Kinrooi, heeft een verleden van problematische relaties. “Hij volgde mij overal”, getuigt een andere ex-vriendin, die door V. twee jaar lang werd lastiggevallen. “Plots vond een garagist een geplaatste tracker aan de passagierskant.” 

 1. Marly (35) omgebracht door ex-partner uit wraak voor stukgelopen relatie: ook neef kon haar niet beschermen en bekocht dat met zijn leven
  PREMIUM

  Marly (35) omgebracht door ex-part­ner uit wraak voor stukgelo­pen relatie: ook neef kon haar niet beschermen en bekocht dat met zijn leven

  In het Limburgse Geistingen, een grensdorp en deelgemeente van Kinrooi, zijn in de nacht van maandag op dinsdag een vrouw en haar neef omgebracht door de 56-jarige Eric V. Volgens de omgeving viel de man zijn ex-vriendin Marly S. (35) al eerder lastig, nadat hun relatie op de klippen liep. Dat heeft ze uiteindelijk bekocht met haar leven. Het is al het twaalfde feit van femicide het laatste jaar.
 2. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  2

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.
 1. Na alweer dubbele moord, de hallucinante cijfers: “Om de twee weken pogingen tot doodslag of moord door (ex-)partners in ons land”
  PREMIUM

  Na alweer dubbele moord, de hallucinan­te cijfers: “Om de twee weken pogingen tot doodslag of moord door (ex-)part­ners in ons land”

  Marly S. (35), de vrouw die in Kinrooi samen met haar neef om het leven werd gebracht door haar ex-vriend, is slechts één van de vele vrouwen die vermoord werden door hun (ex-)partner. Jaarlijks worden in ons land 40.000 feiten van partnergeweld gemeld en om de twee weken gebeuren er pogingen tot doodslag of moord door (ex-)partners. Professor en criminologe Anne Groenen (UCLL) voert onderzoek naar femicide: “9 op 10 gevallen gaan vooraf met ernstig psychisch geweld.”