De politie vond heel wat wapens tijdens de betoging in Brussel.
Volledig scherm
De politie vond heel wat wapens tijdens de betoging in Brussel. © Twitter/@zpz_polbru

Verboden betogingen in Brussel leveren 488 arrestaties op: politie vindt Bengaals vuur, katapult en messen bij opgepakte betogers

Zo’n vijfhonderd betogers werden deze middag opgepakt tijdens een verboden manifestatie tegen de coronamaatregelen in Brussel. Dat niet alle manifestanten uit waren op een vreedzaam verloop, blijkt uit de vondsten van de aanwezige agenten. De Brusselse politie ontdekte onder meer messen, Bengaals vuur en gebitsbeschermers in de zakken van de gearresteerde aanwezigen.

 1. 33 arrestaties in Amsterdam, maar ook vreedzame demonstraties

  33 arresta­ties in Amsterdam, maar ook vreedzame demonstra­ties

  De Nederlandse politie heeft zondag op verschillende plekken in Amsterdam arrestaties verricht, onder meer vanwege het bezit van een slagwapen, het hebben van een taser en het schoppen richting een journalist. Een ‘spontane’ demonstratie op het Museumplein werd afgebroken, waarbij de politie met voorwerpen werd bekogeld. Daarnaast verliepen meerdere kleine demonstraties in de hoofdstad “vreedzaam”, aldus de gemeente. Er was het hele weekend op tal van plaatsen politie op de been in Nederland, om snel in te kunnen grijpen bij eventuele coronarellen.
 2. Onderzoek naar politiegeweld op minderjarigen na antiracismebetoging: "Zelfs andere agenten klaagden: zo behandel je kinderen niet"
  PREMIUM
  Brussel

  Onderzoek naar politiege­weld op minderjari­gen na antiracis­me­be­to­ging: "Zelfs andere agenten klaagden: zo behandel je kinderen niet"

  De dienst Intern Toezicht van de Brusselse politie onderzoekt of er buitensporig geweld is gebruikt in het cellencomplex van de politiekazerne in Etterbeek. De politie sloot er afgelopen zondag 232 mensen op, waaronder 86 minderjarigen. “Zelfs agenten hebben bij hun baas geklaagd over collega’s. Hoe ze die kinderen behandelden, dat ging te ver.”
 1. “Er zijn meer politieagenten dan betogers”: gevreesde coronarellen blijven voorlopig uit

  “Er zijn meer politie­agen­ten dan betogers”: gevreesde coronarel­len blijven voorlopig uit

  Boezemde de massaal uitgerukte en indrukwekkende politiemacht de relschoppers angst in? Werden ze afgeschrikt door het voorspelde winterse weer? Of was er gewoon niemand die zin had om te rellen tegen de coronamaatregelen? Feit is dat de gevreesde opstanden in ons land zaterdag overal zijn uitgebleven. In Brakel daagden uiteindelijk meer agenten dan betogers op, in Antwerpen werden acht jongeren bestuurlijk aangehouden. Vandaag worden mogelijk nog wel problemen verwacht in Brussel, waar demonstranten verwacht worden in het centrum en aan de Heizel.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”