Beeld ter illustratie, N-VA wil de luchtkwaliteit verbeteren door een ‘uitfasering van vervuilende verwarmingstoestellen’.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, N-VA wil de luchtkwaliteit verbeteren door een ‘uitfasering van vervuilende verwarmingstoestellen’. © Shutterstock

Verbod op stookolieketels en aardgas bij nieuwbouw op tafel

binnenlandDe N-VA wil de luchtkwaliteit verbeteren door een 'uitfasering van vervuilende verwarmingstoestellen'. Dat staat in de nota van Bart De Wever, die als basis dient voor de onderhandelingen voor de vorming van een Vlaamse regering, zo schrijft De Tijd.

366 reacties

 • Ilse Cardoen

  4 jaar geleden
  warmte pompen ja die met ingevoerd hout gaan branden alsof dat de luchtkwaliteit gaat verbeteren, en de in Nederland reeds geïnstalleerde warmtepompen maken ook een vervelend brom geluid dat heel storend is voor de buren en bewoners zelf ...
 • William Van den Berghe

  4 jaar geleden
  Ik ben die aanhoudende reeks van verboden van hier en verplichtingen van daar van onze dierbare Vlaamse regering kotsbeu. Laat de mensen toch eens gerust en laat ze zelf kiezen. Wij hebben nu eenmaal niet het inkomen van Bart de Wever en Co.
 • HUGO Wils

  4 jaar geleden
  De staat gaat 8 gascentrales bouwen.In Nederland zeggen ze dan:Breek nou m'n klomp.....
 • Ferdinand Van loon

  4 jaar geleden
  Als ze eens beginnen met de hout en kolen kachels onmiddellijk te verbieden,neen ze Willen zelfs nog subsidie geven aan zogezegde propere kachels!
 • herman de genst

  4 jaar geleden
  Elektrisch , natuurlijk , voor degene die nog in de overtuiging zijn dat dit voor het milieu de oplossing zou betekenen , Het gaat hier over de centen , hier valt winst te rapen , bekijk de tarieven maar even en je weet zo wat je te wachten staat ? trouwens wat gaat het volgende zijn , er is al een resem veranderd en waar blijven de resultaten ?
 1. Gemachtigd opzichter Gunter weigert boete te betalen die hij tijdens werkuren kreeg: “De gemeente betaalt, of ik stop met werken”
  PREMIUM

  Gemachtigd opzichter Gunter weigert boete te betalen die hij tijdens werkuren kreeg: “De gemeente betaalt, of ik stop met werken”

  Gemachtigd opzichter Gunter Bal uit Willebroek stopt op 1 april met zijn vrijwilligerswerk, als de gemeente Willebroek zijn parkeerretributie van 25 euro niet betaalt. “Het parkeerbedrijf slingerde mij op de bon in de Schoolweg, terwijl ik toezicht hield op de wekelijkse markt. Ik werk aan 4,10 euro per uur, dus ga dit geld niét zelf ophoesten.” Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) is op de hoogte van het incident, en neemt een duidelijk standpunt in.
  Willebroek