Imam Mohamed Toujgani op archiefbeeld bij een eerbetoon aan de slachtoffers van de terreuraanslagen in Brussel.
Volledig scherm
Imam Mohamed Toujgani op archiefbeeld bij een eerbetoon aan de slachtoffers van de terreuraanslagen in Brussel. © AFP

Verblijfsvergunning imam grootste Belgische moskee ingetrokken: “Ernstig gevaar voor nationale veiligheid”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) heeft in oktober vorig jaar het verblijfsrecht ingetrokken van Mohamed Toujgani, hoofdimam van de Al Khalil-moskee in Molenbeek, de grootste moskee van ons land. Dat meldt VRT NWS donderdag en wordt door Mahdi zelf bevestigd. 

 1. Lale Gül schreef een beklijvend boek over haar strenge islamitische opvoeding: “Mijn familie is er niet blij mee, maar het is wel zoals ik het heb beleefd”
  PREMIUM
  Literatuur

  Lale Gül schreef een beklijvend boek over haar strenge islamiti­sche opvoeding: “Mijn familie is er niet blij mee, maar het is wel zoals ik het heb beleefd”

  De multiculturele samenleving blijkt minder evident te zijn dan sommigen in gedachten hadden. Iemand die het kan weten is de Nederlandse Lale Gül (23), die in een streng islamitisch milieu is opgegroeid, maar daar nu afstand van genomen heeft. Ze schreef er met ‘Ik ga leven’ een beklijvend boek over. Dat wordt haar niet door iedereen in dank afgenomen. “Zulke extreme reacties had ik niet verwacht”, klinkt het in Primo.
 1. Duikers spotten zoogdier tijdens tochtje op Noordzee: “Een adembenemend tafereel”
  Play

  Duikers spotten zoogdier tijdens tochtje op Noordzee: “Een adembene­mend tafereel”

  Een paar duikers merken een zoogdier op naast hun boot in de Noordzee. Het dier speelt zo’n 10 minuten rond in de golven van de boot, waardoor de vrienden genoeg tijd hebben om beeldmateriaal te maken. Op de beelden is te zien hoe het dier soms bovenkomt en dan weer onder het water duikt. Of het een dolfijn of bruinvis is kunnen de duikers niet uitmaken, maar het tafereel zorgt wel voor een prachtig moment.
 2. Flitsbezorger Gorillas overweegt zich terug te trekken uit Belgische markt

  Flitsbezor­ger Gorillas overweegt zich terug te trekken uit Belgische markt

  Na om en bij een jaar actief te zijn in ons land bekijkt flitsbezorger Gorillas al om ermee te stoppen. Om kosten te besparen bekijkt de startup volgens het Duitse ‘manager magazin’ om de Belgische, Italiaanse, Spaanse en Deense markten te verlaten. Het management van Gorillas België ontkent aan onze redactie dat er een beslissing is genomen. “We zijn momenteel ons portfolio aan het beoordelen en zullen voor de vier landen in kwestie beslissen wat te doen nadat we alle strategische opties hebben geanalyseerd”, zegt PR-baas bij Gorillas Jeroen Vermeer in een reactie aan HLN.