Verbijsterende beelden uit Dinant: dit is hét moment waarop straat in geen tijd kolkende rivier wordt

Vanaf zijn dorpel, smartphone in de hand, filmt een jongeman uit Dinant hoe zijn straat in geen tijd een kolkende rivier wordt die alles op haar weg meesleurt. De snelheid waarmee dit alles gebeurt, is amper te vatten.

35 reacties

 • Eric Grosemans

  1 jaar geleden
  Hoe abnormaal moet het zijn om als abnormaal beschouwd te worden voor sommige? Ja, het heeft altijd al geregend, en overstromingen waren er ook altijd al, maar niet in deze mate. Als op 48 uur de hoeveelheid van een maand valt, is dat niet normaal. Zulk een watermassa krijgt ge niet afgevoerd, dan moogt ge uw riolering nog 5X zo groot maken. De natuur wreekt zich niet, en het is ook geen straf van God, het is het gevolg van het gedrag van de mens. En nog wil men het niet zien.
 • Paul Philippaerts

  1 jaar geleden
  Toch raar dat die mensen hun auto daar vlak bij de beek zetten als er zo zwaar regenweer voorspelt wordt. Volgende keer misschien de auto wat hoger zetten. Van de overheid moet je niets verwachten. De politiekers regeren vanuit de gazet. Ha overstromingen daar gaan we met de plaatselijke grootheden de streekpolitiekers en de koning nog eens kijken en klaar is kees. En trek uwe plan. Als de zoekers naar slachtoffers daar zo grondig werken als in hun zoektocht naar Jurgen Conings succes dan.
 • Carla Van Geel

  1 jaar geleden
  Waterbeheersing kon onmogelijk door deze Federale regering, die Corona zonder middelen en voldoende personeel, aanpakte geregeld worden. Dit, en vele andere verwaarloosde noden, is deels te wijten aan de nooit eerder geziene besparingen die de Zweedse regering instelde. De gevolgen van een wanbeleid zijn nu niet meer te ontkennen. De illusie die voorgeschoteld werd is doorbroken. De realiteit eist zijn rechten.
 • Pascal Siongers

  1 jaar geleden
  Zoals bij corona de natuur heeft altijd het laatste woord.
 • Yolande MARIS

  1 jaar geleden
  En de EU heeft juist 2.3biljoen € aan Oekraïne en nog twee andere landjes uitgedeeld ,sinterklaas gespeeld met onze Euro's die in ons eigen land broodnodig zijn.Onze slachtoffers van een ramp moeten het doen met een lening van 2000€,een beetje steun van de eigen mensen en nog een extraatje van een watervlak.Nog fan van de EU.Geeft onze regering nu nog het fiat om onze bevolking nog verder uit te buiten en in armoede te duwen?