ventileren
Volledig scherm
PREMIUM
ventileren © iStock

Ventileren tegen corona, maar wat als verwarming op volle toeren draait?

CoronavirusNaast handen wassen, afstand houden en mondmaskers dragen, is ook ventileren een van de basisregels om zo min mogelijk virusdeeltjes in onze huiskamers rond te laten dwarrelen. Maar hoe doen we dat? En wat met koude buitenlucht naar binnen halen, terwijl onze verwarming op volle toeren draait?

34 reacties

 • Henri Van Hulsel

  8 maanden geleden
  Dank U, nu nog CO2 meters en vochtigheidsgraad.
 • Wim Van Hoof-Segers

  8 maanden geleden
  Mijn balansventilatie draait 24 op 24. Op de laagste stand.  Hoef geen ramen open te doen.
 • Marie-paule Cauwenbergh

  8 maanden geleden
  Ventileren en zeker als in straat gestookt word met allesbrander! Heel goed voor de ramen open zetten! Wanneer komt daar eens een wet over!
 • Annemarie Hendrikx

  8 maanden geleden
  Ik ben nooit voorstander geweest van de isolatienormen die tegenwoordig gehanteerd worden, onze grootouders hebben ons decennialang voorgehouden dat een dicht huis een ongezond huis is en nu alles overal goed dichtgestopt is komen experten hiermee ...? Een gezond huis moet ademen..
 • mich lee

  9 maanden geleden
  In mijn slaapkamer staat het raam altijd open. Enkel bij erge wind niet , want dan waait het dicht
 1. Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht geactiveerd en uitbreiding rouwverlof vervroegd voor slachtoffers overstromingen

  Tijdelijke werkloos­heid wegens overmacht geacti­veerd en uitbrei­ding rouwverlof vervroegd voor slachtof­fers overstro­min­gen

  Slachtoffers van de overstromingen die niet kunnen gaan werken en bedrijven die getroffen zijn door het noodweer kunnen volgens de RVA een beroep doen op tijdelijke werkloosheid wegens overmacht. Dat bericht de krant L'Echo vandaag. Le Soir weet dan weer te melden dat minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) ervoor heeft gezorgd dat de uitbreiding van het rouwverlof van drie naar tien dagen die op 25 juli zou ingaan wordt vervroegd voor slachtoffers van de overstromingen.