Een CO2-meter.
Volledig scherm
Een CO2-meter. © Bollen

Ventilatie wordt belangrijker wapen in strijd tegen corona: zichtbare CO2-meter op meer plaatsen verplicht

Naast horeca en fitnesscentra moeten nu ook gemeenschappelijke ruimtes in sportinfrastructuur, zorginstellingen en concertzalen verplicht een zichtbare CO2-meter plaatsen. Dat schrijft De Tijd vandaag. 

 1. Frank Vandenbroucke huivert van Nederlands jojobeleid: “We moeten vrijheid au sérieux nemen”
  Play

  Frank Vandenbrou­c­ke huivert van Nederlands jojobeleid: “We moeten vrijheid au sérieux nemen”

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke heeft weinig zin om in aanloop naar het Overlegcomité “loze beloftes” te maken over het sluitingsuur in de horeca of de heropening van het nachtleven vanaf september. Hij verwijst naar Nederland dat door de sterk stijgende coronacijfers een aantal versoepelingen terugdraait. “Ik heb absoluut geen zin om in een Nederlands jojobeleid terecht te komen”, zei Vandenbroucke in VTM Nieuws.
 2. Ook bij ons niet meer op café zonder coronapaspoort? “Nuttig, maar niet voor elke gelegenheid nodig”
  PREMIUM

  Ook bij ons niet meer op café zonder coronapas­poort? “Nuttig, maar niet voor elke gelegen­heid nodig”

  In Frankrijk kan je vanaf volgende week niet meer op café als je niet kan bewijzen dat je volledig gevaccineerd bent of recent een negatieve test hebt afgelegd. Ook in ons land ligt een coronapaspoort op tafel, dat zeker op grote evenementen zal worden gebruikt. Maar wat met kleinere concerten? Of wat met een cafébezoek? Viroloog Steven Van Gucht laat er zijn licht op schijnen.