Van 9 tot 13 mei trekt onze VTM-wielerjournalist Stijn Vlaeminck elke dag al fietsend door een andere provincie, op zoek naar goede en mindere goede voorbeelden voor onze fietsveiligheid. Start: provincie Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Van 9 tot 13 mei trekt onze VTM-wielerjournalist Stijn Vlaeminck elke dag al fietsend door een andere provincie, op zoek naar goede en mindere goede voorbeelden voor onze fietsveiligheid. Start: provincie Antwerpen. © Xavier Piron

VeloVeilig-karavaan is eraan begonnen: “Heel wat moois, maar ook nog stapel werk”

“Dit, een fietspad? Levensgevaarlijk.” De eerste dag van de VeloVeilig-Ronde was er al meteen een die duidelijk maakte: er ligt nog werk op de plank. Gelukkig fietste onze VeloVeilig-man Stijn Vlaeminck vandaag ook over talloos veel onberispelijke fietspaden. We zetten ons in zijn wiel.

19 reacties

 • Roger Declercq

  3 maanden geleden
  Als je het veilig wil hebben, verbiedt dan alle fietsen, steps en dergelijke. Gisteren nog een elektrische step flagrant door het rood zien rijden zonder te stoppen, terwijl het dwars verkeer reeds enige tijd groen licht had.
 • Eugeen Engels

  3 maanden geleden
  Nu nog fietsers vinden die de verkeersregels kennen en toepassen! Alles is blijkbaar bebouwde kom geworden!
 • ERWIN minnebo

  3 maanden geleden
  Wanneer gaat men zich eens echt buigen over de oorzaak nr 1 van het onveilig voelen of zijn als fietser. Hoeveel fietsen zijn er in orde volgens de wet. Hoeveel fietsen hebben alle verlichtingen ( voor en achterlicht/spatborden/kettingkas/deftige remmen) ? Hoeveel fietsers rijden niet in het zwart en zijn niet zichtbaar in bij valduister ? Hoeveel fietsers kennen de regels van het wegverkeer ? Dus ja een deftige rij examen is nodig en een fietsplaat ook?
 • ERWIN minnebo

  3 maanden geleden
  Dat is weeral een stunt van Groen,
 • Felix Mellaerts

  3 maanden geleden
  Zou men de eigenaars van een E Biker er ook eens kunnen op aandrukken en zeggen wanneer ze een grote nummer plaat hebben ze zich op de openbare weg moeten rijden .zo wordt het voor anderen veiliger op het fietspad .
 1. Man in kritieke toestand afgevoerd na overdosis op Antwerp Pride, ook vrouw zwaargewond
  ANTWERP PRIDE

  Man in kritieke toestand afgevoerd na overdosis op Antwerp Pride, ook vrouw zwaarge­wond

  Het Love United Festival op de Zuiderkaaien, afsluiter van de Antwerp Pride, is gisterenavond rond half tien verstoord door een incident. Een man en een vrouw werden er plots onwel na een overdosis. De man werd daar gereanimeerd en is in kritieke toestand afgevoerd. “Mogelijk gaat het om een drugsgerelateerd ongeval, maar dat is nog niet zeker. We hebben de muziek even stilgelegd en ons publiek gewaarschuwd voor de gevaren”, zegt de organisatie. Volgens de politie gaat het vrijwel zeker om een overdosis.
 2. WEERBERICHT. Hittegolf nu ook officieel: zonnig weekend met temperaturen tot 35 graden
  3

  WEERBE­RICHT. Hittegolf nu ook officieel: zonnig weekend met temperatu­ren tot 35 graden

  Het wordt zaterdag opnieuw zonnig en zeer warm, met maxima tussen 28 en 33 graden. Lokaal is een uitschieter tot 34 graden mogelijk. Zondag wordt het nog warmer, tot 35 graden. Er is sinds deze ochtend dan ook officieel sprake van een hittegolf in ons land, meldt weerman David Dehenauw. “In de tweede helft van volgende week duikt het kwik onder de 25 graden en komt er een einde aan de hittegolf", aldus de weerman.
 1. Stefan plaatst ‘flitspaal’ in voortuin om hardrijders in straat af te schrikken: “Sindsdien vlammen ze hier toch al wat minder snel voorbij”
  Gent

  Stefan plaatst ‘flitspaal’ in voortuin om hardrij­ders in straat af te schrikken: “Sindsdien vlammen ze hier toch al wat minder snel voorbij”

  De Sint-Gerolfstraat in Drongen heeft er sinds kort een flitspaal bij. Hoewel het model er levensecht uitziet, is het een dummy die uiteraard niet echt kan flitsen maar vooral voor een afschrikeffect moet zorgen. Het idee komt uit de koker van bewoner Stefan Sergeant die de onveilige verkeerssituatie in zijn straat wil aankaarten.