Rudi Vervoort.
Volledig scherm
Rudi Vervoort. © BELGA

“Veiligheidsraad was op de hoogte van manifestatie in Brussel, maar greep niet in”

De Nationale Veiligheidsraad (NVR) was ingelicht over een statische manifestatie die op het Poelaertplein zou plaatsvinden. Toch werd besloten om het evenement niet te verbieden. Dat verklaarde Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) in de commissie Binnenlandse Zaken van het Brussels Parlement tijdens een minidebat. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) had de manifestatie ook kunnen verbieden, voegde hij eraan toe.

37 reacties

 • lieve vanderstraeten

  10 maanden geleden
  Schandalig. Onmiddellijk ontslag! Ze hebben samenkomsten verboden voor heel belgie en nu blijkt dat alleen te zijn voor de werkende volgzame Vlaming.
 • jos duriau

  10 maanden geleden
  In dit land gaat alles veel te ingewikkeld , de regeringen moeten de burgemeesters opleggen alle grote samenkomsten te verbieden en de burgemeesters niet laten handelen naar eigen goeddunken. Wat heeft het anders voor zin dat we met ons allen twee maanden in quarantaine geleefd hebben .
 • Gerry Cle

  10 maanden geleden
  Close heeft advies gevraagd aan de NVR en de minister van binnenlandse zaken. Hij heeft GEEN toestemming gegeven voor de betoging maar zou ze alleen gedogen. Waarom zou dan Close moeten opstappen en niet de minister of de volledige veiligheidsraad?
 • Eddy Peeters

  10 maanden geleden
  En Vervoort zit toch zelf in die Veiligheidsraad!
 • jean-luc barra

  10 maanden geleden
  De schaamte voorbij. De veiligheidsraad heeft samenscholingen van meerdere personen verboden, whatever de reden. De PS ziet duidelijk nog altijd niet het probleem ofwel moet je toch écht ter kwader trouw zijn.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt