(Illustratiefoto)
Volledig scherm
PREMIUM
(Illustratiefoto) © iStock

Veiligheid boven privacy: hoe Vadertje Staat uw vingerafdruk te pakken kreeg

Vingerafdrukken op de identiteitskaart: amper vier jaar geleden leek het een buitensporig voorstel. Vandaag keurt het federaal parlement de invoering ervan goed. Hoe is het zover gekomen?

98 reacties

 • PETER VAES

  1 jaar geleden
  Een hele handafdruk op de minister en betreffende ambtenaar zijn muil, zo zal het overhandigd worden, en dna krijgen ze ook oo hun bakkes en direct Voila
 • Bart Prinsen

  2 jaar geleden
  Privacy is zwaar overroepen. Dat is er met de huidige informaticatechnologie sowieso al niet meer. De locatiebepaling van onze gsmtoestellen staat altijd aan. Enkel de mensen die iets te verbergen hebben kunnen tegen dit voorstel zijn. Dit komt de algemene veiligheid enkel ten goede.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Sommigen zullen pas beseffen wat ze allemaal te verbergen hebben als ze er mee geconfronteerd worden wat ze er mee doen. Autoverzekering verdubbeld, want je reactievermogen is 5% trager dan gemiddeld. Geen hypotheek want volgens je DNA analyse heb je meer kans op vroegtijdig overlijden dan gemiddeld. Geen leiding gevende job want je bent van nature te sociaal en te empathisch ingesteld...
 • Uli Bernard

  2 jaar geleden
  Over mijn lijk. Einde discussie. Ik ben zeker dat we mits een goed georganiseerde "class action" dit kunnen winnen.
 • johan vankeirs

  2 jaar geleden
  Iedereen weet hoe het zover gekomen is maar niemand wil het bekennen.Het is nog maar het topje van de ijsberg.Wij moeten schrik beginnen krijgen voor wat ze voor ons verborgen houden!
 1. LIVE. Toeristen uit meeste Europese landen weer welkom in Portugal - "Totale willekeur bij uitnodiging coronaprik Nederland”
  8

  LIVE. Toeristen uit meeste Europese landen weer welkom in Portugal - "Totale willekeur bij uitnodi­ging coronaprik Nederland”

  Als de vaccinatie- en coronacijfers het toelaten, kan de komende maanden het ‘zomerplan’ in werking treden. In dat stappenplan staan de versoepelingen voor de komende maanden uitgewerkt. Experts vrezen dat veel maatregelen te snel worden gelost, maar ondertussen werd 1 op de 3 Belgen al gevaccineerd. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser

 2. Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden
  Play

  Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden