(Illustratiefoto)
Volledig scherm
PREMIUM
(Illustratiefoto) © iStock

Veiligheid boven privacy: hoe Vadertje Staat uw vingerafdruk te pakken kreeg

Vingerafdrukken op de identiteitskaart: amper vier jaar geleden leek het een buitensporig voorstel. Vandaag keurt het federaal parlement de invoering ervan goed. Hoe is het zover gekomen?

98 reacties

 • PETER VAES

  3 jaar geleden
  Een hele handafdruk op de minister en betreffende ambtenaar zijn muil, zo zal het overhandigd worden, en dna krijgen ze ook oo hun bakkes en direct Voila
 • Bart Prinsen

  4 jaar geleden
  Privacy is zwaar overroepen. Dat is er met de huidige informaticatechnologie sowieso al niet meer. De locatiebepaling van onze gsmtoestellen staat altijd aan. Enkel de mensen die iets te verbergen hebben kunnen tegen dit voorstel zijn. Dit komt de algemene veiligheid enkel ten goede.
 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  Sommigen zullen pas beseffen wat ze allemaal te verbergen hebben als ze er mee geconfronteerd worden wat ze er mee doen. Autoverzekering verdubbeld, want je reactievermogen is 5% trager dan gemiddeld. Geen hypotheek want volgens je DNA analyse heb je meer kans op vroegtijdig overlijden dan gemiddeld. Geen leiding gevende job want je bent van nature te sociaal en te empathisch ingesteld...
 • Dre Deloit

  4 jaar geleden
  Over mijn lijk. Einde discussie. Ik ben zeker dat we mits een goed georganiseerde "class action" dit kunnen winnen.
 • johan vankeirs

  4 jaar geleden
  Iedereen weet hoe het zover gekomen is maar niemand wil het bekennen.Het is nog maar het topje van de ijsberg.Wij moeten schrik beginnen krijgen voor wat ze voor ons verborgen houden!