Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Koen Moreau

Veiliger én minder agressie: verberg het voetgangerslicht voor automobilisten

Geen voetgangerslicht meer aan de overkant van de straat, maar vlak bij de plaats waar je wil oversteken: dat moet het verkeer op kruispunten fors veiliger maken. De nieuwe regeling zou zelfs tot minder verkeersagressie ­tegen voetgangers leiden. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen vandaag.

16 reacties

 • Marc Van Opstal

  1 jaar geleden
  Laten we anders alle verkeerslichten onzichtbaar maken voor voetgangers. Het resultaat zou krek hetzelfde zijn als nu. Nu steken ze ook over als ze goesting hebben, ongeacht of het licht op groen of rood staat.
 • Dirk Schoeters

  1 jaar geleden
  Misschien eens overwegen om de lichten voor voetgangers en fietsers het zelfde te maken als voor auto's. Dus ook MET ORANJE. Dan is er helemaal geen discussie meer omdat je dan als voetganger weet dat je bij oranje niet meer moet proberen over te geraken.
 • Werner Ansoms

  1 jaar geleden
  Wat zijn dat voor rare, kromme redeneringen weer ? Het rode voetgangerslicht ad ove is duidelijk voor de voetganger en laat aan de automobilist toe om terecht te concluderen dat de voetganger nog begon over te steken als het voetgangerslicht al lang op rood stond. En het helpt het dwarsverkeer om te anticiperen op het groene licht. Iemand die niet vlot ter been is moet aan zijn eigen veiligheid denken, en pas oversteken op het moment dat het voetgangerslicht groen *wordt*, niet als het al is.
 • Yves Van Rossem

  1 jaar geleden
  Het afschermnen van het voetgangerslicht kan inderdaad veiliger zijn ... soms kan een automobilist zich vergissen en denken dat hij groen heeft ... Sommige verkeerslichten staan soms héél slecht (en onduidelijk) opgesteld ...
 • emiel hayen

  1 jaar geleden
  Dus dan ziet een automobilist helemaal niet meer of er nog voetgangers kunnen oversteken en zal vaak stoppen terwijl de voetganger staan blijft voor rood.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil